Rate this post
 • Leefstijlverandering: iets voor jou?
  Rate this post

  Goede voeding, voldoende bewegen en tijd nemen voor ontspanning is wat je lichaam nodig heeft. Tevens is dit de beste preventie voor hart- en vaatziekten.

  Na kanker overlijden de meeste mensen aan hart- en vaatziekten. De belangrijkste risicofactoren voor aandoeningen aan hart en bloedvaten zijn roken, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, diabetes, erfelijkheid en stress. Deze risicofactoren bevorderen het proces van slagaderverkalking. Dit zorgt voor vernauwingen in de slagaders van het hele lichaam en een afnemende gezondheid.
  Vaak spelen er meerdere factoren tegelijk. Mensen met diabetes hebben meestal ook last van overgewicht, een hoge bloeddruk en een verstoorde vetstofwisseling. Hoe meer risicofactoren of hoe ‘zwaarder’ het risico aanwezig is, hoe groter de kans op hart- en vaatziekten.
  Maar er is ook een positieve kant. Bijna alle risicofactoren zijn beïnvloedbaar met leefstijl. We kunnen dus zelf werken aan het voorkomen van hart- en vaatziekten en het behouden of verbeteren van onze gezondheid! Maar hoe dan? Zorg ervoor dat je dagelijks ongeveer 400 gram groente en 300 gram fruit eet. Eet en drink zoveel mogelijk onbewerkte voeding, en beweeg dagelijks minimaal 30 minuten.
  Misschien heb je al meerdere keren geprobeerd gezonder te leven, maar val je steeds terug in je oude gewoontes. Of je weet niet hoe je dit moet aanpakken. Bij Leef Bewust Amersfoort kun je terecht voor begeleiding in het verbeteren van jouw leefstijl.

  De eerste kennismaking is een leefstijlgesprek waarin jouw gezondheidswensen centraal staan. Uit dit gesprek volgt een advies voor de begeleiding: een voedingsconsult, een vitaliteitstraject of losse vervolgconsulten.
  Leefstijlverandering gaat vooral over doelen stellen, bewustwording en (nieuwe) keuzes maken. Iets voor jou?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply