Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Het leek wel een kleurplaat!’
  Rate this post

  Ze zeggen wel eens: ‘Kinderen die goed in hun vel zitten, zijn blije en ontspannen kinderen die zich beter ontwikkelen.’ Ik ben het daar van harte mee eens, maar ik heb het wel moeten ervaren met mijn eigen zoon van 7. Hij had veel last van stemmingswisselingen, regelmatig klaagde hij over buikpijn en hij werd ’s nachts wakker. Maar vaak was hij ook zó druk, dat het wel leek alsof hij ADHD had. Uit onderzoeken in het ziekenhuis werd duidelijk dat er niets mis was met zijn buik en darmen.

  Mijn man en ik hebben beiden een drukke baan en ons gezinsritme gaat hierdoor volgens een strakke planning. Een verstoorde nachtrust of een extra bezoek aan huisarts of ziekenhuis levert bij ons dan ook extra stress op.

  Nu ken ik ICMC De Bron in Den Haag. In dit integratief, complementair medisch centrum worden reguliere en niet-reguliere behandelingen geïntegreerd uitgevoerd. ICMC De Bron gaat echt naar ‘de bron’ van de klachten en ­betrekt daarbij alle aspecten van lichaam, geest en omgeving. De cliënt staat er centraal en krijgt een zorgvuldig opgesteld maatwerk behandeltraject. Voor onze zoon koos De Bron in overleg met ons naast ondersteunende homeopathische middelen voor Bowen therapie en EMDR.

  Bowen is een natuurlijke manuele therapie, zonder manipulatie en mobilisatie. De behandelaar geeft het lichaam letterlijk de impuls om weer in een gezonde balans te komen. Met de handen maakt de therapeut kleine, zachte rolbewegingen op specifieke plaatsen op het lichaam. ­Hiermee worden impulsen aan de fascie overgebracht. ­Fascie is de gel-achtige, elastische structuur die alle weefsels en organen in ons lichaam omringt en met elkaar verbindt, en alle ruimtes in ons lichaam opvult. Het speelt een cruciale rol in het functioneren van ons lijf. Klachten ontstaan wanneer er spanning in die fascie ontstaat, bijvoorbeeld door mentale of emotionele belasting, een blessure of een verkeerde houding. Via de fascie bereikt de therapeut het hele lichaam: het bewegingsapparaat, de orgaansystemen en het zenuwstelsel. Daardoor kunnen meerdere klachten tegelijk worden verholpen.

  Om de onbewuste herinneringen aan een nare gebeurtenis in de babytijd op te lossen, werd ook EMDR toegepast en voor thuis kregen we heel praktische pedagogische tips mee. Onze klachten werden in slechts 7 sessies ­verholpen. Achteraf deed het behandeltraject me sterk denken aan het invullen van een kleurplaat. Hoewel wij voor de buikpijn kwamen, werden de meest uiteenlopende vragen gesteld, bijvoorbeeld over mijn zwangerschap, de gezinssituatie, voeding, leefstijl en hobby’s. Samen kleurden we het plaatje in en mijn zoon zit nu weer lekker in zijn vel, is blij en ontspannen en ik zie hem elke dag, letterlijk en figuurlijk, groeien.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply