Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leer beter om te gaan met stress
  Rate this post

  Als je lichaam in balans is, stroomt de levensenergie gelijkmatig en vloeiend door je lichaam. Je voelt je goed en ontspannen. Je zit lekker in je vel! Stressklachten hebben direct invloed op de energiestroom in je lichaam.

  Soms hebben we extra spanning nodig om goed te kunnen presteren, om alert te zijn, om op de juiste manier te kunnen reageren in spannende situaties. Dat is helemaal niet erg, want normaal gesproken kan je lichaam zich elke keer goed aanpassen aan deze verandering en met wat rust weer herstellen als de spanningsperiode voorbij is.
  Maar wat gebeurt er als je niet de kans krijgt om te ontspannen? Als stressvolle gebeurtenissen elkaar blijven opvolgen of de werkdruk te lang voortduurt? Je blijft dan in een continue verhoogde alertheid. Je stresshormonen (waaronder adrenaline) blijven verhoogd, je geest blijft actief en je spieren blijven gespannen. Kortom: je weet niet meer hoe je tot rust kunt komen.
  Vanuit de Chinese geneeskunde spreken we van ‘stagnerende energie’ en/of energie die te veel stijgt. Er gaan zich allerlei lichamelijke klachten ontwikkelen: slaapstoornissen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermoeidheid, depressie, pijnklachten enzovoort.
  Ook kunnen stressgerelateerde aandoeningen optreden, zoals depressies, burn-out, angst- en paniekaanvallen.
  Acupunctuur kan een waardevolle bijdrage leveren aan het verminderen van stressklachten. Een acupunctuurbehandeling zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen. Spanningsklachten verminderen, je slaapt weer beter en je voelt je al snel energieker en kunt weer helderder denken.
  Belangrijk is het om herhaling te voorkomen. Ik probeer samen met jou te achterhalen wat je nodigt hebt om in de toekomst beter met stress te kunnen omgaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply