Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leer bewuste keuzes te maken
  Rate this post

  Als kind leerde je al snel om ‘naar buiten’ te luisteren. De oorsprong ligt in het woord ‘afhankelijkheid’. Als baby ben je nog niet in staat om voor jezelf te zorgen of op te komen, en voel je haarfijn aan dat je ‘die ander’ (ouders, leerkrachten, ­vrienden, bazen) in je leven nodig hebt.

  Onbewust ben je afhankelijk geworden van de mening van de buitenwereld, hecht je te veel waarde aan meningen van anderen en ga je om die redenen regelmatig aan je eigen grenzen voorbij. Dat kan leiden tot vermoeidheid, stress en slapeloosheid, en in het ergste geval tot een burn-out. Helaas wordt de oplossing vaak in medicijnen gezocht. Maar kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen of antidepressiva zijn geen geneesmiddelen. Ze verzachten een tijdje, maar naast het feit dat ze niet genezen, geven ze ook nog eens nare bijwerkingen, zoals spierzwakte, hartkloppingen en concentratieverlies. Daarnaast kun je er afhankelijk van raken. Maar nog erger is het als de stof die in de medicijnen zit niet goed wordt afgebroken door je lichaam. Dan stapelt het zich op, en dat kan tot heel nare situaties leiden.
  Marit van Dijk inspireert je om ‘naar binnen’ te luisteren. Door je bewust te maken van je gedachtepatroon, brengt ze je al gauw tot nieuwe inzichten. Je gaat ontdekken wie je werkelijk bent. Als je weet wie je bent, ga je automatisch rekening houden met jezelf, op tijd grenzen stellen en bewuste keuzes maken. Een beter medicijn tegen vermoeidheid, slapeloosheid en stress bestaat er niet.
  Een één-op-ééngesprek met Marit kenmerkt zich door compassie, gelijkwaardigheid en niet te vergeten humor. Je wordt gehoord en gezien!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply