Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leer je kind ontspannen
  Rate this post

  Lichamelijke of psychische klachten bij je kind, zoals buikpijn, piekeren of slaapproblemen, hebben vaak een dieper liggende oorzaak. Kinderen moeten veel in onze hedendaagse maatschappij. Er wordt van alles van ze verwacht, op allerlei fronten: ze moeten presteren op school, zich staande houden in contact met leeftijdsgenootjes, sporten, naar clubs. Het is dan ook geen wonder dat ze, zo jong als ze zijn, ­overprikkeld kunnen raken.

  Shantala kindermassage is een heel mooie en zachte aanrakingsmethode die het kind kan helpen weer te leren ontspannen. Voor een goede ontwikkeling is lichamelijk contact erg belangrijk. De werkwijze van kindermassage is anders dan die bij volwassenen. Bij een volwassene is massage vooral gericht op het loswerken en/of manipuleren van de spieren. Een kind heeft echter een heel andere benadering nodig.

  Chaos in het hoofd
  Klachten als hoofd- of buikpijn ontstaan meestal omdat er chaos is in het hoofd van het kind en hij deze niet zo goed kan verwerken. De massage is dan ook niet gericht op de anatomische houding, maar juist op het terugvinden van de rust in het kind. Door de zachte aanrakingen komen kinderen los van het denken en weer dicht bij hun gevoel. Het geeft niet alleen rust en ontspanning, het kan ook meer zelfvertrouwen geven en helpen bij slapeloosheid. ­Aanraken en aangeraakt worden, is namelijk vooral jezelf leren kennen en wanneer het kind zijn lichaam steeds meer gaat ervaren, wordt het vertrouwder met zichzelf en krijgt het meer zelfvertrouwen.

  Babymassage
  Shantala babymassage is een ritmische massagevorm die afkomstig is uit India. De massage stimuleert onder andere de huid, de stofwisseling, de groei en ontwikkeling van je baby. Bovendien versterkt het de band met je kind. De Shantala babymassage kan gegeven worden aan baby’s vanaf 6 weken oud en biedt volledige ontspanning, waardoor baby’s langer en dieper slapen. Ook verlicht de massage de pijntjes bij darmkrampjes, waar baby’s vaak last van hebben.
  Een cursus bestaat uit vier lessen, en aan het eind van de cursus ben je in staat om je baby op een goede manier te masseren.

  Voor de baby- en kindermassage kun je terecht bij Marlies van Krimpen van Massagepraktijk Groei!. Marlies komt bij je thuis. Zo blijft je kind in de eigen, vertrouwde omgeving en worden de lessen afgestemd op het ritme en de individuele behoeften van je kind.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply