Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leer wat jouw kind jou wil zeggen
  Rate this post

  Is jouw kind vaak boos of verdrietig? Is het on­zeker, maakt het veel ruzie of slaapt het bijvoorbeeld slecht? Weet je niet wat er nou aan de hand is? Er zijn allerlei redenen waarom jouw kind niet lekker in zijn vel kan zitten. Een Kindertolk® helpt kinderen en jongeren met gedragsproblemen, én hun ouders.

  Een kindertolk is een hulpverlener die met behulp van de PresentChild® methode het (probleem)gedrag of de ­klachten van kinderen naar het leven van ouders toe ­vertaalt. Nauwkeurig, liefdevol, rakend en methodisch.

  Signalen
  Zoals een kind – met allerlei signalen – laat weten wanneer er iets nodig is bij de ouder(s), zo zal het ook laten merken wanneer het beter of goed gaat, door die signalen niet meer af te geven. Met andere woorden: het kind wordt er beter van. PresentChild® is in die zin een zachte revolutie. Een kindertolk blijkt kinderen op een heel andere manier te kunnen helpen dan eerder gedaan werd, namelijk via de ouders.

  Taal
  De PresentChild® methode maakt gebruik van taal.
  Het basismateriaal waarmee gewerkt wordt, is het verhaal dat een ouder over zijn of haar kind vertelt en dat door de kindertolk wordt opgeschreven, vertaald en terug­gekoppeld als een levensles van het kind. Ouders worden door de aanwijzingen van hun kinderen in toenemende mate liefdevolle, krachtige mensen en evenwichtige op­voeders. Precies dat is het wat kinderen in hun eigen belang van hun ouders vragen.

  Kindertolk Christel Doornekamp-Lesscher heeft een
  praktijklocatie in Hengelo.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply