Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leer de ‘kunst’ van acceptatie en loslaten
  Rate this post

  Het leven is onzeker en daarom proberen we het te controleren. Door meer controle ervaren we minder onzekerheid. We denken meer controle te krijgen door gebruik te maken van onze gedachten: we denken, we plannen, we piekeren. We proberen in ons hoofd elke vorm van onzekerheid uit te bannen. Veel dingen in het leven kunnen we echter niet controleren. 

  Omdat we veel situaties niet kunnen controleren, ervaren we (onnodig) stress en frustratie. Daarom is het nuttig te leren accepteren. Acceptatie ontstaat in een proces van toelaten van innerlijke ervaringen. Hoe beter je leert te accepteren, hoe minder je hoeft los te laten, en hoe dichter je bij je ‘ware ik’ komt. Acceptatie is niet alleen de sleutel naar het nu, maar ook de weg naar de oplossing van veel lichamelijke en psychische /

  psychosomatische klachten. Door te leren accepteren en loslaten, kun je leren om gemakkelijker trouw te blijven aan jezelf. Het is dan belangrijk om met regelmaat tijd en ruimte te nemen om even naar binnen te keren, weer te leren voelen, en je bewust te worden van het hier en nu. Stilstaan dus. Dit in tegenstelling tot het haasten, verwachtingen hebben, piekeren, spijt hebben, rennen en vliegen van alledag.

  Door middel van aandachtsgerichte oefeningen, meditatieoefeningen en lichamelijke oefeningen kun je leren je meer bewust te worden van je lichaam en geest. Deze oefeningen zijn de basis van de Mindfulness training, die ervoor kan zorgen dat je minder stress zult ervaren, je beter kunt concentreren, trouwer aan jezelf kunt blijven, en hierdoor gelukkiger en met meer innerlijke rust in het leven komt te staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply