Rate this post
 • Leer negatieve patronen doorbreken
  Rate this post

  Door de drukte en hectiek van alle dag schakel je, vaak zonder dat je het in de gaten hebt, over op de automatische piloot. Je bent bezig met zorgen of plannen en geeft geen aandacht aan het ogenblik. Stress bouwt zich op, spanning zet zich vast in je lichaam: opgetrokken schouders, een verkrampte rug of een verkeerde houding. Herken je dit? Misschien wordt het voor jou tijd om een training Mindfulness te gaan volgen.

  ‘Bij Mindfulness leer je omgaan met de dingen die onvermijdelijk op je pad komen’, legt Naomi Slijkhuis uit. ‘Het biedt een helpende hand bij stressklachten, overmatig piekeren en concentratiestoornissen. In acht weken worden je handvatten aangereikt om anders met het leven om te gaan. Onze aandacht gaat vaak naar wat we nog moeten doen, wie we zouden moeten zijn en waar anderen aan zouden moeten voldoen. Mindfulness leert je de aandacht keer op keer terug te brengen naar het nu met alle kanten, mooie of moeilijke. Je leert negatieve patronen stop te zetten voordat ze een loopje met je nemen.

  Mindfulness is een manier van leven die je door een training te volgen en te blijven oefenen eigen kan maken. Drie kwartier per dag thuis trainen in opmerkzaamheid is een vast onderdeel van de training. Dat kan confronterend zijn voor sommige mensen, ze komen erachter hoe moeilijk het is om voor zichzelf te kiezen. Toch is oefenen essentieel. Je plant een zaadje, en met genoeg aandacht geef je jezelf de mogelijkheid te groeien. De inzichten die de Mindfulnesstraining brengt, geven ruimte om je grenzen te bewaken en bewust keuzes te maken.

  Mindfulness yoga
  Mindfulness yoga is een combinatie van Hatha yoga en Mindfulness. ‘De yoga is een mooie aanvulling op de training, maar ook cursisten zonder Mindfulness ervaring voelen zich hier thuis. Het is een sterke combinatie van twee disciplines. Zowel bij yoga als bij Mindfulness speelt het ontwikkelen van aandacht een belangrijke rol. We observeren en ervaren hoe het lichaam en de adem op een beweging reageren of juist op stilte. Je wordt uitgenodigd te kijken waar je grens ligt en die te respecteren.

  Het is een milde manier van bewegen, waardoor het lichaam meer soepelheid en kracht kan opdoen. Zo kun je bewuster en gemakkelijker omgaan met jezelf en met de indrukken van alledag. Persoonlijke aandacht staat voorop, daarom werk ik met kleine groepen. De lessen zijn geschikt voor iedereen. Voor jong en oud of wanneer je bijvoorbeeld kampt met bekkenklachten.’

  Wil je ervaren wat Mindfulness yoga voor jou kan doen? Meld je aan voor een gratis proefles!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply