Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leer omgaan met stress
  Rate this post

  Soms zit je ’s avonds op de bank en weet je niet eens meer wat je die dag gedaan hebt. Je weet niet hoe je je voelde, wat je dacht. Je bent kapot. Want je hebt je, zonder dat je het misschien merkte, druk gemaakt over van alles en nog wat. Onbewust heb je heel wat werk verzet.

  Mindfulness kan je helpen om meer bewust te leven. En dat is handig, want bewust leven maakt dat je minder gestrest bent. Linda Schipper heeft met haar bedrijf Werkplaats Aandachtig Leven een plek gecreëerd om mensen inzicht te geven in hoe je bewuster kunt leven. En hoe je kunt omgaan met stress. ‘Mindfulness haalt natuurlijk niet de onplezierige dingen uit je leven, maar je leert door mindfulness wel op een heel andere manier in het leven te staan’, vertelt Linda.

  Minder stress, meer energie
  Vaak stop je energie in dingen waar je eigenlijk weinig aan kunt veranderen. ‘Het leven kent fijne momenten, en moeilijke. Daar kun je niets aan veranderen. Wat je wel kunt veranderen is hoe je reageert op wat je overkomt. De tijd nemen om stil te staan bij wat er gebeurt. Zo eenvoudig is het. Het levert minder stress op en je houdt energie over. En die energie kun je stoppen in andere dingen. Je vastbijten in een scheiding of geen werk hebben, vreet energie. Soms merk je dan niet eens dat de zon schijnt.’

  Persoonlijke ruimte en aandacht
  Iedereen heeft zo zijn eigen reden om iets met mindfulness te gaan doen. Sommigen willen dichter bij zichzelf komen, anderen willen niet altijd zo piekeren. Omdat iedereen baat kan hebben bij mindfulness zijn de groepen gevarieerd. ‘Je krijgt in mijn trainingen dan ook de nodige persoonlijke ruimte en aandacht. De groepen zijn niet al te groot. Dat wordt door de mensen als zeer prettig ervaren.’

  MindfulnessTraining
  Linda werkt in Leeuwarden en na de zomervakantie ook in Nijega, in de tot inspirerende ruimte omgebouwde schuur te midden van de natuur achter haar boerderij. Op beide locaties kun je terecht voor een achtweekse MindfulnessTraining en de vervolgtraining LeefMindful. Ook kun je deelnemen aan een StilteDag of MeditatieMoment. Wil je liever één op één mindfulness ervaren? Dan is een MindfulnessMassage echt iets voor jou, of MindfulCoaching.

  De eerstvolgende MindfulnessTraining start 22 en 27 augustus in Nijega en 26 augustus in Leeuwarden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply