Rate this post
 • Leer paardrijden!
  Rate this post

  Bij Horses&Co leer je paardrijden vanuit respect voor mens en dier. Een positieve benadering en ontspanning staan centraal. Groepslessen bestaan bij ons uit maximaal 6 personen. Het rijden van privélessen behoort tot de mogelijkheden.

  Naast het technische aspect van het leren paardrijden besteden we aandacht aan de verzorging, optoming en gezondheid van het paard. Om de lessen voor een ieder uitdagend te houden, besteden we naast de dressuurmatige basis, aandacht aan springen, buitenrijden en ‘lol met je knol’. Door de samenwerking met rijvereniging De Develruiters is het naast de lessen ook mogelijk om actief deel te nemen aan wedstrijden volgens het landelijke systeem van de KNHS.

  Aangepaste lessen
  Paardrijden mogelijk maken voor iedereen is een van de doelen die Horses&Co nastreeft. Epilepsie, Spina Bifida, amputaties en/of spierspasmes betekent op veel plekken een contra-indicatie om te kunnen rijden. Horses&Co levert aanpassingen zoals het duozadel, klittenbandzadel, zitzakzadel, een arm-hoofdstel, jachtteugels en een opstapplateau. Ook wanneer rijden in een groep te veel prikkels geeft of er extra ondersteuning gewenst is van een vaste begeleider, zorgt Horses&Co voor een laagdrempelige start van het leren paardrijden met plezier.

  Coaching
  Paarden spiegelen gedrag en vellen geen oordeel. Dit maakt dat paarden ideale maatjes zijn om nieuw gedrag te oefenen. Thema’s als ‘grenzen bewaken’, ‘controle’ en ‘persoonlijke groei’ komen aan bod. Coaching met het paard als co-coach vindt plaats op de grond in een veilige omgeving zoals bak of weide. Door middel van oefeningen met en in het bijzijn van het paard komt een ervaring tot stand waarin de coach op basis van de ‘gestalttheorie’ met de coachee onderzoekt wat helpend is om tot groei te komen.
  Coaching met paarden kan in een individuele setting of met een geheel systeem, zoals gezin of team.

  Ponykamp
  In de zomervakantie gaan we op ponykamp naar het Mastbos te Breda. Daar verblijven we een week in een nostalgische paardenschuur en rijden we iedere dag door het bos. Ook gaan we met de huifkar naar de Galderse Meren, waar we heerlijk kunnen zwemmen.

  Get in Touch Coaching
  Get in Touch Coaching werkt op basis van ervarend leren in de buitenruimte. Cliënten worden gestimuleerd door inspanning te werken aan ontspanning. De wijze waarop we actief bezig zijn, is zeer divers en altijd gericht op het werken aan persoonlijke doelen. Wat bij het team van Get in Touch Coaching vooropstaat, is maatwerk en het faciliteren van een positieve en laagdrempelige sfeer.

  Ervaring van een moeder…
  ‘Toen we in de loop der jaren steeds vaker tegen lastige situaties met Elsa aanliepen, werden wij door de school getipt om haar te laten testen. Aanvankelijk stonden wij hier sceptisch tegenover. Je krijgt zo snel een stempel en gaat met een stripje medicijnen weer naar huis, dachten wij. Eenmaal in de testmodus bleek er veel meer aan de hand dan wij konden vermoeden. Met een combinatie van twee diagnoses op zak kwamen wij terecht in de molen van de psychiatrische jeugdzorg. Deze vaak klinische settingen bleken in ons geval niet gehaal aan te sluiten op onze wensen. Wij gunnen Elsa een jeugd vol ruimte om zichzelf te zijn en het beleven van plezier en ontspanning. Natuurlijk begrijpen wij dat ondersteuning nodig is… Maar het gevoel moet goed zijn, en dat was wat wij misten bij de grote, vaak logge instellingen in de buurt.

  Gelukkig sprak een bevriende buurvrouw me aan over de coaching en begeleiding die zij ontvangen voor hun zoon bij Get in Touch Coaching. De rustige omgeving, de kleinschalige groepen en de verschillende mogelijkheden waarover ze me vertelde, maakte ons nieuwsgierig.

  We maakten een afspraak en waren al snel welkom om een dagje mee te draaien en te ervaren. Elsa kwam moe maar voldaan thuis… En dat voor een eerste keer wennen. Het voelde aan als warm bad. Hutten bouwen, vissen met zelfgemaakte netjes, het verzorgen van dieren, koken en varen… Voor Elsa simpelweg een leuke tijd. Achteraf krijgen wij van de begeleiding een heldere beschrijving van de stand van zaken, aan welke doelen er is gewerkt en soms nog een tip voor thuis.

  Inmiddels gaat Elsa mee op kamp tijdens de schoolvakanties en af en toe een weekend. Voor ons een momentje rust en voor Elsa leerzaam en leuk tegelijk. Het is prettig om tijdens de thema-avonden met andere ouders te praten. Soms is het al genoeg om uit verhalen van andere gezinnen te kunnen opmaken dat we niet de enigen zijn. Elsa heeft dit jaar haar diploma voor Rots en Water behaald!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply