Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leer te voelen wat er van binnen is
  Rate this post

  Alles wat je aan klachten en andere narigheid meemaakt, sla je op in je lichaam. Dat lichaam wordt vervolgens van binnen echter niet ‘schoon­gemaakt’, zodat je te maken kunt krijgen met stress of uiteindelijk zelfs een burn-out. Yoga leert je hoe je je lichaam en geest in balans kunt brengen, waardoor je gezonder en gelukkiger kunt leven!

  Veel mensen denken bij ‘yoga’ aan oefeningen op een matje, maar daar gaat yoga in wezen niet om. Die oefeningen zijn eigenlijk alleen bedoeld ter voorbereiding op waar het werkelijk om gaat. Yoga is de weg naar binnen, een ervaringswetenschap die al meer dan 5000 jaar oud is. De basisgedachte is dat je tot zoveel meer in staat bent dan je denkt, en als je mediteert, voel je al je mogelijkheden. Met yoga leer je om te voelen wat er van binnen is, en daar bewust mee aan de slag te gaan. Zo kun je eerder reageren op stress. Yoga kan door iedereen van elke leeftijd gedaan worden. Je kunt het ook overal doen: je hoeft niet per se in een yogastudio te zijn, op een matje te liggen of een strak pakje aan te hebben. Het enige wat je nodig hebt, is de intentie om aan jezelf te werken.

  Herstellende yoga
  Veel mensen die een ernstige ziekte hebben, zijn gefocust op wat hun lichaam niet meer kan. Met yoga focus je juist op wat je wél kan. Center Open Field biedt daarom ook ‘herstellende yoga’, die in het bijzonder geschikt is voor mensen met een chronische ziekte als MS, of mensen die herstellende zijn van kanker. Deze vorm wint aan bekendheid, en kan een tegenwicht bieden aan allerlei medicijnen met bijwerkingen.

  Terug naar de basis
  In de afgelopen periode zijn allerlei yogastudio’s zich meer gaan richten op uiterlijkheden en bijkomstigheden, zoals yoga retraites op exotische plekken, of work-outs in mooie strakke pakjes, maar gelukkig is er een kentering gaande richting de oorsprong van de yoga: het verbinden van uitersten met als doel om evenwicht te creëren in ons leven. Als we terugkeren naar de oorsprong, vinden we de essentie; als we uiterlijkheden najagen, zal ons elke zin ontglippen.

  Over Center Open Field
  Flim Reydon geeft al 32 jaar yogalessen, waarvan de laatste 20 jaar in Alphen aan den Rijn. Bovendien heeft zij vele yogadocenten opgeleid. Zij heeft Center Open Field opgericht als een ‘community’, een ontmoetingsplek waar yoga breed beleefd kan worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply