Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Lekker in je vel, letterlijk!

  Een mooie huid doet veel voor je zelfvertrouwen. Als je, letterlijk, lekker in je vel zit, dan straal je dat immers ook uit. Wanneer je zelden last hebt van onzuiverheden, dan zul je je hier misschien niet altijd van bewust zijn. Maar puistjes, mee-eters en pukkels zijn helaas vaak maar al te aanwezig.

  Die ontsierende, vaak pijnlijke rode bultjes zijn al vervelend als je een puber bent. Als je de puberteit inmiddels een aantal jaren (of decennia) achter je hebt gelaten, hoop je echt wel van puistjes en pukkels af te zijn. Maar ook volwassenen kunnen rondlopen met een onrustige huid. Gelukkig hoef je dit niet te accepteren. Mocht je huidverbetering serieus willen aanpakken, dan kun je verlost worden van acne.

  Wat is acne?
  Allereerst: wat is nu precies acne? Wanneer je poriën verstopt raken door talg, bacteriën en vetzuren, vernauwt of blokkeert de ingang van je huidporiën. Hierdoor ontstaat de ellende: rode bultjes, verstoppingen en (onderhuidse) ontstekingen. Bij mensen met acne is de talgproductie verhoogd, en verhoornt de bovenste huidlaag sneller. Daardoor ontstaan er sneller en meer puistjes. Acne komt dan ook met name voor op plekken met veel talgklieren, zoals in het gezicht, op de schouders, de borst en aan de bovenkant van de rug.

  Ook bij volwassenen
  Dat acne voornamelijk voorkomt bij pubers, is voor de meesten wel bekend. Maar ook als volwassene kun je last hebben van deze huidaandoening. In dat geval kunnen er verschillende factoren aan ten grondslag liggen. Zo stimuleren zaken als genetische aanleg, stress of een ongezonde levensstijl de talgklieren. Andere boosdoeners voor acne na je dertigste zijn hormoonschommelingen, bijvoorbeeld door de anticonceptiepil, zwangerschap of overgang.

  Advies van de huidtherapeut
  Als je acne wilt aanpakken, weet je waarschijnlijk wel dat er veel goedwerkende middelen bestaan die je zouden kunnen helpen. Maar in drogisterijen en parfumerieën staan de schappen vol met huidverzorgingsproducten, en ook de medische middelen zijn er in vele soorten en maten. Hoe lang kun je nu welk product precies gebruiken? Heel logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je last hebt van acne is het daarom raadzaam advies in te winnen bij een specialist zoals een huidtherapeut.

  Tips van de huidtherapeut
  Tip 1: Druk puistjes niet zelf uit. Hierdoor kunnen namelijk vervelende littekens ontstaan
  Tip 2: Laat je adviseren over de juiste verzorgingsproducten voor jouw huidtype en -conditie
  Tip 3: Overweeg microneedling, dit helpt de huid herstellen van acne
  Tip 4: Vermijd snelle suikers en melkproducten, deze middelen hebben een negatieve invloed op acne

  ‘Ons werk geeft ons veel voldoening!’
  Marieke, Iris en Arlette zijn deskundige en ervaren huid- en oedeemtherapeuten. Door hun veelzijdige beroep kunnen ze voor veel mensen iets betekenen en positieve gezondheid in al haar facetten zo goed mogelijk nastreven. Uit het verbeteren van huidproblemen en het bereiken van zichtbare resultaten halen zij dan ook veel voldoening.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply