Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lekker in mijn lijf de zomer in
  Rate this post

  De zomervakantie zit er weer aan te komen. Jij wilt dan toch ook met een zelfverzekerd gevoel en zonder overgewicht lekker aan het strand kunnen liggen? Zet nu die stap en laat je begeleiden. Kies nu voor een gezonde leefstijl!

  Wat is nu echt gezond afvallen? Ik adviseer en begeleid je naar een gezonder eet- en leefpatroon. Daarvoor streven we naar een duurzame gedragsverandering, oftewel een andere leefstijl. Anders is de kans groot dat je terugvalt in je oude, ongezonde(re) patroon en blijf je misschien maar aan het jojo’en. Een belangrijk aspect van een leefstijlverandering is je voeding. Je leert bij mij bewust om te gaan met voeding, in plaats van eten. In mijn begeleiding volg ik de richtlijnen rond gezonde voeding van de Gezondheidsraad, bekend van de ‘Schijf van Vijf’. Dit zijn richtlijnen op wetenschappelijke basis. Je zult van mij dus geen adviezen krijgen rond afslankproducten of maaltijdvervangers, want die houden juist het jojo-effect in stand. Je valt er weliswaar mee af, maar het gaat dan voornamelijk om vochtverlies, waarbij je ook essentiële mineralen kwijtraakt.

  Beweging
  Na 15 jaar als fysiotherapeute gewerkt te hebben, weet ik dat je ook gezond moet bewegen. Je krijgt bij mij adviezen en begeleiding rond bewegen. Als je beweegt, heeft dat een positieve invloed op je spieren, en dat heeft weer een gunstig effect op je spijsvertering. Ook zorgt beweging voor een betere conditie, en dat is weer goed voor je hart en bloed­vaten. Zo zorgt bewegen er ook voor dat je afvalt. Je hoeft echt niet direct naar de sportschool, als je per dag maar minimaal 20 minuten achter elkaar beweegt, bijvoorbeeld met wandelen, zwemmen of fietsen.

  Nu gratis intake
  De eerste afspraak, de intake, is nu voor de zomer gratis. Die duurt ongeveer 1 uur, waarbij ik onder andere jouw persoonlijke wensen en doelen bespreek. Natuurlijk horen hier de lichaamssamenstelling metingen bij. Ik meet je gewicht, maar nog belangrijker, je vetpercentage, spier- en vochtpercentage en de hoeveelheid visceraal vet. Dit visceraal vet is niet van buitenaf zichtbaar; het zit rondom je organen. Een te hoog percentage heeft nadelige gevolgen voor je algehele gezondheid en het verhoogt de kans op chronische ziekten.

  Vergoeding
  De begeleiding wordt door de zorgverzekeraars vergoed, omdat ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Je kunt zonder verwijzing komen. De vergoeding komt vanuit de aanvullende verzekering, waarbij het eigen risico dus niet in rekening wordt gebracht. Neem gerust vrijblijvend contact op!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply