Rate this post
 • Lekker lopen zonder pijn
  Rate this post

  Veel ouders van jonge kinderen vragen zich af of het looppatroon van hun kind normaal is en past bij de leeftijd. Daar is wel het één en ander over te zeggen.

  Bij kinderen van 0 tot 2 jaar zijn de spieren en botstructuren nog niet helemaal ontwikkeld. Als het kind zijn eerste stapjes zet, zie je vaak een ‘O’-stand van de benen. Dit is een natuurlijke ontwikkeling. In het 2e jaar loopt het kind, als de motorische ontwikkeling goed verloopt. De ‘O’-stand van de benen verandert in een ‘X’-stand, totdat het kind ongeveer 6 jaar is. Tussen de 6 en 8 jaar verdwijnt de ‘X’-stand en loopt het kind met rechte benen. Over platvoeten hoef je je als ouder niet ongerust te maken zolang het kind nog geen 6 jaar is, als het verder normaal loopt. Maar het kan zijn dat je toch twijfels hebt over het looppatroon van je kind, of dat je kind klaagt over pijnlijke voeten, vermoeidheid, vaak struikelt of valt. In dat geval kun je contact opnemen met de podotherapeut. Die kan de voeten bekijken en advies geven over de voetstand, het looppatroon en bijvoorbeeld het kopen van goede (kinder)schoenen. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 4 kinderen rondloopt op te kleine schoenen. Klachten kunnen vaak eenvoudig worden opgelost door podotherapeutische zolen of siliconen ortheses.
  Voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak, kun je terecht bij Gaan & Staan Podotherapie. Een verwijzing is niet nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply