Rate this post
 • Lekker rondlopen zonder pijn
  Rate this post

  Je in een vrolijke kleur gelakte teennagels stralen je tegemoet als jij je teenslippers of die modieuze sandaaltjes aan hebt. Het leuke aan die zomerschoenen is dat ze niet eens zo duur zijn. Voor een paar tientjes heb je al een nieuw paar espadrilles, slippers of open pumps. Veel steun bieden ze niet, maar ze zijn wel te koop in allerlei leuke kleurtjes die mooi matchen bij je zomeroutfits. En daar gaat het om, nietwaar?

  Er zit echter wel een groot nadeel aan die zomerschoentjes van jou. En dat nadeel kan verstrekkende gevolgen hebben: voetklachten. Deze kunnen variëren van een stekende pijn in je voorvoet die uitstraalt richting je tenen of je grote teen die ineens scheef is gaan staan tot het krijgen van hamertenen of pijn onder je voetholte als je ’s morgens opstaat. En nee, dat gaat helaas niet vanzelf weer over. Zelfs niet als je in het najaar weer steviger schoenen gaat dragen die meer steun bieden.

  Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar veel van die eenvoudige zomerschoentjes beschikken over een te slappe zool. Hierdoor kan een foutieve houding van je voet gestimuleerd worden, waardoor je irritaties of ontstekingen aan spieren en zenuwen en uiteindelijk zelfs klachten aan je knieën, heupen en rug kunnen ontstaan. En zo’n klacht kan er gewoon binnen een dag al zitten! De pijn verdwijnt echter niet zo snel als het gekomen is. Bij spier- of zenuwklachten ben je toch al snel een halfjaar verder voordat je pijnvrij bent.

  Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, maar mocht je met klachten rondlopen, dan kan een podotherapeut je verder helpen. De podotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van voetklachten, die voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon. Ook behandelt de podotherapeut klachten aan knieën, heupen en rug die ­voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Vaak bestaat de oplossing uit het aanmeten van steunzolen. Dat wil overigens niet zeggen dat je daar de rest van je leven aan vast zit. Als je afwijkende voetstand of houding verholpen is, zijn ze doorgaans niet meer nodig.

  Mocht je echter wel een afwijkende voetstand of houding hebben die blijvend is, dan bieden veel podotherapeuten de mogelijkheid om sandalen of slippers op maat te maken met een voetbed dat gelijk is aan jouw steunzool. Zo kunnen jouw vrolijk gelakte teennagels toch gezien worden en kun je modieus de zomer door!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply