Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Waar het lekker ruikt, voel jij je op je gemak

  Thuis… Een plek waar je je veilig en vertrouwd voelt, waar je volledig tot rust kunt komen of juist nieuwe energie opdoet, waar je warmte en gezelligheid ervaart, waar jij en je visite graag komen. Dit alles kun je bereiken met een positieve geurbeleving, waarmee je in een handomdraai van je huis het perfecte thuis maakt!

  Hoe bereik je dit met geur? Geuren hebben een grote invloed op onze emoties, herinneringen en gedrag. Zonder reukvermogen proeven we bijna niets. Naast smaak heeft ons reukvermogen ook een beschermende functie. Denk aan een brandlucht of bedorven eten. Maar ons reukvermogen doet meer! Het oudste gedeelte van onze hersenen is het limbisch systeem. Hierin zetelen alle vitale activiteiten om te overleven, zoals slaap, honger, dorst, seksualiteit, herinneringen, emoties en ons reukvermogen. Onbewust worden geuren hierdoor samen met de fysieke omgeving als een herinnering opgeslagen. Zodoende bouwt iedereen in zijn leven een persoonlijke geurendatabase op. Geur en herinnering kennen een direct verband: waar het lekker ruikt, voelen mensen zich op hun gemak, beoordelen ze de omgeving positief en komen ze graag terug. Denk bijvoorbeeld aan een versgebakken appeltaart: het water loopt je in de mond, er volgt een gevoel van geborgenheid en je voelt je direct thuis.

  Positieve geurbeleving

  fruit & citrus:
  energie, oppeppend, vrolijkheid en geluk

   koffie & kruiden:
  gezellig, knus en saamhorig gevoel

  vanille & hout
  comfortabel, warm, veilig en ontspannen

  jasmijn, lavendel en andere bloemen:
  kalmerend, rust, positiviteit en romantiek

  kaneel & pepermunt:
  alert, actief en energiek. Vermindert frustratie en vermoeidheid.

  Geuropleving of continue geur?
  Een continue geurafgifte zorgt ervoor dat je profiteert van de positieve eigenschappen, zonder dat je er iets voor hoeft te doen, door middel van geurstokjes en geurzakjes.Geuropleving stelt je in staat om zelf te kiezen wanneer je welke geur ruikt. Op deze manier kun je je emoties nóg sterker beïnvloeden door middel van kaarsen, waxmelts en roomspray.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply