Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Lekker, dat Straatje van Vermeer’
  Rate this post

  Een opname in een ziekenhuis is voor de meeste mensen niet iets waar ze naar uitkijken. Er is vaak sprake van ziekte of pijn, het bed ligt anders dan thuis en ook het eten smaakt niet zoals men het gewend is. Toch doen ziekenhuizen er tegenwoordig alles aan om het hun patiënten naar de zin te maken. Daarbij wordt niet alleen het belang van uitstekende medische zorg ingezien, ook het verblijf zelf moet zo prettig mogelijk ervaren worden.

  Gastvrijheid in Reinier de Graaf gaat steeds een stapje verder. Patiënten kunnen nu genieten van maaltijden op gastronomisch niveau. Samen met voormalig sterrenkok Pascal Jalhay ontwikkelde Reinier de Graaf vier culinaire creaties, geïnspireerd op beroemde schilderijen van de 17de-eeuwse Delftse meester Johannes Vermeer: het melkmeisje, de astronoom, het straatje en het meisje met de parel. ‘De Heerlijckheden van Vermeer’ zijn bedoeld om patiënten extra te verwennen. Daarom worden maaltijden geserveerd die met aandacht gecreëerd zijn. De maaltijden hebben een speciale verpakking, die het verhaal van de maaltijd vertellen.

  Volop keuze
  Naast de ‘Heerlijckheden van Vermeer’ kunnen patiënten dagelijks uit andere smaakvolle maaltijden kiezen, die per seizoen variëren. Ook voor vegetariërs en mensen met een zoutarm dieet is volop keuze. Beetje versge­malen peper, wat extra geraspte kaas of wat lekkers uit de saladebar erbij? Het is allemaal mogelijk en ook nog op het tijdstip dat de patiënt dat zelf het prettigst vindt.

  Uniek ziekenhuisrestaurant
  Bent u opgenomen en eet u liever niet op uw kamer? Dan kunt u, met een tegoedbon van uw verpleegafdeling, terecht in Brasserie Kannen & Kruiken in de centrale hal van het ziekenhuis. U krijgt met deze tegoedbon korting op uw besteding. Samen met uw bezoek kunt u bij Kannen & Kruiken genieten van een heerlijke lunch of diner, bereid met verse en duurzame producten uit de omgeving. En u heeft bediening aan tafel. Dit is uniek in ziekenhuisland. Brasserie Kannen en Kruiken is zowel voor patiënten als bezoekers op werkdagen geopend van 10.00 tot 20.00 uur. In het weekend van 12.00 tot 20.00 uur.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply