Rate this post
 • Lekker thuis sporten
  Rate this post

  Sporten zonder blessures? Dat kan! De uit Amerika afkomstige TRX (Total Resistance Exercise) is een fitness-systeem dat trainen met je eigen lichaams gewicht mogelijk maakt.

  Heb je er genoeg van om na een lange werkdag te racen naar de sportschool? De TRX, die oorspronkelijk was ontwikkeld voor militairen, kan overal opgehangen worden, zowel thuis als op het werk. En wat maakt sporten nou nog leuker dan dit te doen in je eigen omgeving?
  Het ophangmechanisme van TRX bevat een verstelbaar elastiektouw met een lus voor je voeten en twee handvatten. Het voordeel van trainen met de TRX is dat je traint met je eigen lichaamsgewicht. Hierdoor heb je minder kans op vervelende blessures.

  Trainen met de TRX is een complete body-workout: je verbrandt calorieën en je traint je spieren tegelijkertijd. Daarnaast train je niet één bepaalde spier, maar ben je actief bezig met trainen van spiergroepen. Ook maakt het trainen met de TRX individueel sporten aantrekkelijker, omdat je het op elk tijdstip van de dag kunt uitoefenen. Vind je het leuker om in een groep te trainen? Dat kan natuurlijk ook: TRX biedt de mogelijkheid om groepslessen te volgen in een sportschool of gewoon in de buitenlucht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply