Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lekker in je vel en happy!
  Rate this post

  Iedere ouder en kind is uniek, en daarom is op­voeden en oplossingsgericht werken maatwerk!
  ‘Talent is wat je bent!’ Maar wat zijn nou de echte talenten jouw kind?
  Heb je deze wel eens uitgeschreven gezien? Talenten zitten in ieder kind. Maar waar zit het en hoe ga je het optimaal benutten? Het KidsCompas legt met een talentscan en een spelanalyse talenten bloot en maakt kinderen er van bewust.

  Met het KidsCompas spreek je kinderen aan op hun eigen unieke talent en motivatie en sluit je aan op de natuurlijke manier van leren en ontwikkelen. Je kunt het kind dan uitdagen om de talenten die het bezit, in te zetten om zelf tot oplossingen te komen.

  Honden spiegelen
  Welk invloed heeft gedrag op de ander? Respect, begrip en vertrouwen vormen de basis voor een fijne en duurzame relatie. Vanuit deze basis kunnen uitdagingen in het dagelijkse leven aangegaan worden.

  Mijn hond Bryn gaat graag met je op ontdekkingstocht om te doen én te ervaren. Ontdekken wat de kwaliteiten van je kind zijn en op welke wijze een uitdaging wordt aangegaan.

  Honden reageren eerlijk en direct. Ze spelen geen toneel. Hierdoor reageren ze zonder oordeel en glashelder op ons gedrag, lichaamstaal en uitstraling. Dit kun je zien, horen en voelen én, als je wilt, kun je daar iets van leren.

  Oplossingen voor problemen
  Kinderen en pubers kunnen soms extra hulp gebruiken, omdat ze problemen tegenkomen waar niet direct een
  oplossing voor is. Voorbeelden zijn een veranderde gezinssamenstelling, verlies, faalangst, geen keuzes kunnen maken, depressiviteit, stress, en pesten of gepest worden.

  Kinderen uiten dit vooral door ongewenst gedrag.
  Ze kunnen bijvoorbeeld gaan schreeuwen, ruzie zoeken, (extreem) boos worden, een veranderd eetgedrag aan­nemen, zich terugtrekken of zijn juist zeer aanwezig.

  Als therapeut bekijk ik wat er achter dit gedrag zit.
  Wat wil het kind hiermee zeggen? Wat wil het kind
  eigenlijk bereiken? Als een kind zich gehoord voelt, is er al veel bereikt, omdat er aan een oplossing gewerkt wordt. Het kind gaat weer lekker in zijn vel zitten en dit werkt door in het hele gezin, op school enzovoort. In gemiddeld 6-9 sessies wordt er gewerkt naar een haalbaar doel, waarbij ik verschillende (spel)methoden kan inzetten, aansluitend op het kind en zijn gezin. Wel wordt er standaard begonnen met ontspanning.

  Mijn aanpak is laagdrempelig. De sessies houd ik in een ruime praktijkruimte, gewoon bij mij thuis; een sfeer waar het kind zich vertrouwd voelt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply