Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lekker weg in eigen tuin
  Rate this post

  In de zomer ben je meer buiten. Bij mooi weer wordt je tuin of balkon een verlengstuk van je huis en daar hoort ook een bepaalde sfeer bij, een beleving. Je moet je er lekker in voelen, maar daarvoor moet je omgeving wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

  Ben van Ooijen weet als geen ander hoe je zo’n tuin kunt creëren. ‘Eigenlijk is het helemaal niet ingewikkeld’, vindt de directeur van de Tuinen van Appeltern die in 2013 zijn visie voor tuingeluk introduceerde. ‘Er zijn slechts vier basisvoorwaarden die je in het oog moet houden. De sfeer die je tuin uitstraalt, is bepalend voor het plezier dat je ervaart wanneer je er gebruik van maakt. En dan maakt het niet uit of je een klein balkon hebt, of een enorme tuin. Eigenlijk is je tuin je dichtstbijzijnde vakantieland. Als je zou weten wat een tuin met je kan doen, zou je er meer tijd aan besteden.’

  De basisvoorwaarden voor tuingeluk
  1. Bestraat maximaal een derde deel van je tuin. De rest moet uit groen bestaan. Heb je een patio, balkon of is het grondoppervlak beperkt? Ga dan verticaal tuinieren. Gebruik de muren, pergola of overkapping om de juiste balans in bestrating en groen te realiseren.
  2. Zorg dat de helft van het groen in je tuin hoger is dan 90 cm.
  3. De privacy moet kloppen. Waar situeer je het terras en hoe zit het met de geluidsoverlast. Je tuin moet je een veilig gevoel geven, een plek waar je je ongestoord terug kunt trekken.
  4. En, misschien nog wel het meest belangrijk, zorg dat je tuin niet meer tijd vraagt dan je er zelf aan wilt besteden. Heb je weinig tijd, denk dan eens aan een vijver in je tuin. Die vergt weinig onderhoud, maar is een prachtig element met veel groen.

  Ben jij op zoek naar inspiratie voor je tuin?  Breng dan eens een bezoek aan De Tuinen van Appeltern.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply