Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lekker weg in eigen land
  Rate this post

  Around the world with Eva

  Het voorjaar hangt in de lucht. Het zonnetje laat zich steeds meer zien. Perfect weer om er in eigen land op uit te trekken!

  Ga naar Noord
  Wie denkt dat Amsterdam overgenomen is door toeristen, heeft het mis. Ontdek Amsterdam-Noord en je zult zien: praktisch geen toerist te bekennen. Wil je je citytrip naar het rustigere deel van de hoofdstad helemaal afmaken? Slaap dan in een voormalig brugwachtershuisje met uitzicht op het Noorderpark. Check www.sweetshotel.amsterdam voor dit toffe hotelconcept.

  Blinde muren van Breda
  Blind Walls Gallery kan gezien worden als een groot ‘street art’ openluchtmuseum. Niet minder dan tachtig muurschilderingen, gemaakt door internationale kunstenaars, sieren talloze panden in Breda. Download voordat je aan je weekend Breda begint de app en wandel of fiets langs al deze bijzondere kunstwerken. Daarnaast is het op bepaalde data mogelijk de schilderingen met een gids te bekijken. Een alternatieve manier om de stad te ontdekken! Download de app via www.blindwalls.gallery en ga op ontdekking.

  Mummies en meer
  Reis door het oude Egypte, Syrië, Iran en het oude Mesopotamië. Bewonder oudheden uit Griekenland, Etrurië en het Romeinse Rijk. Allemaal in Leiden. Het Rijksmuseum van Oudheden is ideaal om op ontdekkingsreis naar bestemmingen ver weg, gewoon in eigen land.

  Een stukje Mongolië in Nederland
  Tussen Arnhem en Nijmegen ligt een bijzonder stukje Nederland. Op camping QKLQ waan je niet meer in Nederland maar in Mongolië. Ben en Anne-Marie Roelofs raakten na een reis naar het land, verslingerd aan de traditionele ‘ger’ (nomadentent). Ze vonden de tenten zelfs zó tof, dat ze besloten er een aantal naar Nederland te laten komen en er een minicamping mee te beginnen. Ook een keer op z’n Mongools overnachten? Raadpleeg www.gercamping.com voor meer informatie.

  Kom met me mee naar Maastricht
  Het is lastig om Maastricht niet leuk te vinden. Van de sfeervolle straatjes, hippe hotels en authentieke winkels in de wijk Wyck tot de monumentale panden en stille getuigen van het industriële verleden: de wijk Céramique is hip & happening. Dan is er nog het Jekerkwartier, waar je bij de ambachtelijke bakkerij de Bisschopsmolen voortreffelijk ontbijt of luncht. In het Stokstaartkwartier is alles klein en schattig, terwijl Sphinx en Bassin een roos in de knop zijn. Kom je mee naar Maastricht?

  Topeiland Texel
  Lammetjes aaien en lange strandwandelingen maken. Pak de ferry naar Texel en geniet. Een fijne uitvalsbasis is Landal Sluftervallei, midden in een prachtig natuurgebied en het strand is op een eiland nooit ver weg. Voor prijzen en beschikbaarheid ga je naar www.landalcamping.nl/campings/sluftervallei.

  Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee?
  Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply