Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lekkerder in je vel met yoga
  Rate this post

  Wie kent dat niet? Alles draait om tijd, en je moet van alles: op tijd op je werk zijn, je kind moet op tijd op school zijn, deadlines moeten op tijd gehaald worden enzovoort enzovoort. Je hebt het altijd maar druk, en te weinig tijd voor jezelf. In het dagelijks leven zijn we erg gefocust op wat er om ons heen gebeurt. We hebben maar weinig aandacht voor ons lichaam en wat er in ons hoofd omgaat. Allerlei gedachten gaan er door je hoofd, en dat kan leiden tot stress. Yoga kan je helpen om je te focussen op je lichaam en je gevoel, zodat je bewuster in het leven gaat staan.

  Yoga is al duizenden jaren oud en komt oorspronkelijk uit India. Rond 1950 is yoga in de westerse wereld geïntroduceerd. In de afgelopen jaren is yoga steeds populairder geworden, en zijn er allerlei nieuwe vormen ontstaan.
  Met yoga maak je je lichaam soepeler en je spieren sterker. Elke les begint en eindigt met een rustmoment, waarna er aandacht is voor je lichaam: hoe voelt het aan? Daarna focus je je op je ademhaling, gevolgd door simpele bewegings­oefeningen, die je je laten ontspannen. Door de oefeningen en houden kom je beter in contact met je lichaam, je gedachten en je gevoelens. Op die manier verbindt yoga je ­binnen- en buitenkant.
  De lessen werken ook door wanneer je van je matje ­gekomen bent, zodat je in het dagelijks leven meer ­innerlijke rust hebt en meer in evenwicht bent.

  Relax-yoga
  Cristaly Yoga biedt ook relax-yoga. Tijdens deze les gebeurt alles een klein beetje rustiger aan. De wat meer uitdagende houdingen blijven achterwege. Is er een plaats in je lichaam die extra aandacht vraagt (bijvoorbeeld je rug, schouders of knieën) of ben je heel erg gespannen en op zoek naar ontspanning, kijk dan eens of deze les iets voor je is.

  Voor iedereen
  Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, want bij yoga gaat het niet om presteren. Je hoeft dus niet een perfect lichaam te hebben of superfit te zijn om de oefeningen te kunnen doen. Ook mensen met een beperking zijn bijvoorbeeld welkom.

  Met yoga gun je jezelf een moment van rust te midden van alle hectiek!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply