Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lekkerder in je vel met yoga
  Rate this post

  Wie kent dat niet? Alles draait om tijd, en je moet van alles: op tijd op je werk zijn, je kind moet op tijd op school zijn, deadlines moeten op tijd gehaald worden enzovoort. Je hebt het altijd maar druk, en te weinig tijd voor jezelf.

  In het dagelijks leven zijn we erg gefocust op wat er om ons heen gebeurt. We hebben maar weinig aandacht voor ons lichaam en wat er in ons hoofd omgaat. Allerlei gedachten gaan er door je hoofd, en dat kan leiden tot stress. Yoga kan je helpen om je te focussen op je lichaam, adem, gedachten en 
je gevoelens, zodat je bewuster in het leven gaat staan.

  Meer innerlijke rust
  Yoga is al duizenden jaren oud en komt oorspronkelijk uit India. Rond 1950 is yoga in de westerse wereld geïntroduceerd. In het Westen is Hatha yoga vooral een populaire vorm om te onthaasten of stress te verminderen. In de afgelopen jaren is yoga steeds populairder geworden, en zijn er allerlei nieuwe vormen ontstaan.
  In Hatha yoga zorgen fysieke houdingen voor bewust­wording van lichaam, adem, gedachten en gevoel. Fysieke en mentale blokkades worden waargenomen en kunnen worden opgelost, waardoor de levensenergie kan gaan stromen. Yoga is aandachtig zijn, in stilte en beweging. Eigenlijk is Hatha yoga al bewegend mediteren. Je wordt rustiger, stabieler, krachtiger, leniger en je vindt meer balans tussen in- en ontspanning.
  De lessen werken ook door wanneer je van je matje gekomen bent, zodat je in het dagelijks leven meer innerlijke rust hebt en meer in evenwicht bent.

  Voor iedereen
  Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, want bij yoga gaat het niet om presteren. Je hoeft dus niet een perfect lichaam te hebben of superfit te zijn om de oefeningen te kunnen doen. Iedereen is welkom. Met yoga gun je jezelf een moment van rust te midden van alle hectiek!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply