Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lekkerder in je vel deze zomer
  Rate this post

  In de komende zomer wil je het liefst onbezorgd en vol energie genieten van je vrije tijd. Help je lichaam een handje daarbij!

  Een belangrijk onderdeel van een goede gezondheid is dat je ervoor zorgt dat je lichaam gemakkelijk zijn afvalstoffen kwijtraakt. Is dat niet het geval, dan kun je vermoeid raken en minder helder in je hoofd. Met een detox verlos je je lichaam van opgehoopte afvalstoffen en eventuele ongewenste emoties die al langere tijd in je lijf opgeslagen zijn, of ‘vastgeroeste’ ideeën of opvattingen. Je staat daarbij stil en maakt de keuze in hoeverre je bepaalde emoties nog langer wilt voelen, of dat je ze wilt kwijtraken.

  Allerlei voordelen
  Het is wellicht geen pretje om door dat proces heen te gaan, maar daarna voel je je veel beter! Je zit lekkerder in je vel, krijgt een mooiere huid, mooier haar en mooiere nagels. Een bijkomend voordeel van detoxen kan ook zijn dat je slanker wordt. Bovendien heb je meer energie en daadkracht.

  Voedingsmiddelen aanvullen
  Als je voedingspatroon niet optimaal is, kan dat ook grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Een goede Omega 3-balans is bijvoorbeeld belangrijk, anders kun je symptomen krijgen als ADHD-klachten, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, astmatische klachten en gewrichtsklachten met pijn. De disbalans in Omega 6 en Omega 3, verstoord door onze westerse voeding, is de oorzaak van zogenaamde ‘laaggradige ontstekingen’.

  Labtest
  Elvira Zwanikken, opgeleid in de natuurgeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde en klinische psycho-neuro-immunologie, kan met een labtest uitmeten wat er in je lichaam aan de hand is. Vervolgens krijg je een advies voor een remedie om het probleem aan te pakken. Elvira kan je adviezen geven over jouw leefstijl en de beste voeding voor jou persoonlijk, en over voedingssupplementen om eventuele tekorten mee aan te vullen. Daarna kan met een labtest weer bekeken worden of de oplossing werkt.

  Wil je ook met frisse moed door de rest van het jaar heen? Elvira Zwanikken van Body-Pitstop kan je daarbij helpen. Bij haar kun je op een gezonde manier detoxen met behoud van de vitaminen en mineralen in je lichaam.

  Ook voor werknemers en ondernemers
  Een goede detox (ontgifting) is ook een prima idee voor bijvoorbeeld werknemers en zelfstandig ondernemers. Als ondernemer is je gezondheid van vitaal belang om te kunnen blijven werken. Veel zzp’ers hebben geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Preventie is belangrijk. Maar niet alleen dat: ook om steeds nieuwe ideeën te ontwikkelen, hoe je het beste aan de wensen van je klant tegemoet kunt komen, zijn helderheid en creativiteit van geest en fitheid van je lichaam onmisbaar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply