Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • ‘Elke les was steeds weer een kleine overwinning’
  4/4 - (1 stemmen)

  Een les waar alleen dames aan mogen deelnemen. ‘As pink as it gets!’ Pink Boxing is een les waarbij boksen als middel wordt gebruikt. Je hoeft niet te sparren, want het is zonder contact. Het is een complete training waarbij kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid worden getraind. Dames kunnen in een veilige omgeving de bokssport beoefenen en hun trainings- en afval­doelen behalen terwijl ze plezier beleven. Lees hieronder het verhaal van Pink Lady Nadia!

  ‘Ruim een jaar geleden wees een vriendin me op Pink Boxing. ‘Niets voor mij’, dacht ik nog, maar ik ging mee voor de gezelligheid. Na de proefles was ik overstag: wat was dít gaaf!

  De eerste lessen waren erg pittig: werkelijk elke spier in mijn lijf voelde ik. Wanneer ik tijdens de les verhit rondkeek, zag ik gelukkig meerdere rode, bezwete gezichten en blikken van herkenning. Heel blij was ik op zulke momenten met de bemoedigende woorden van de andere ‘Pink Ladies’ en Jorn. Dit zorgde voor het duwtje in de goede richting. Ook de afwisseling in de les en de mogelijke alternatieven wanneer een oefening net wat te zwaar bleek, zorgden ervoor dat ik probeerde mijn grenzen te verleggen. Elke les was steeds weer een kleine overwinning: dat had ik toch maar mooi weer gedaan!

  Na een poosje gingen de oefeningen steeds wat gemakkelijker. Ik merkte dat ik sterker werd en mijn conditie verbeterde. Nooit gedacht dat ik überhaupt ook maar één push-up zou kunnen maken! Ik besloot na een paar maanden mijn abonnement te verhogen naar twee keer per week. Nu probeer ik er zelfs zo nu en dan een derde keer Pink Boxing in de week in te passen. Nooit gedacht dat ik zou uitkijken naar de dag dat ik me weer in het zweet mag gaan werken!

  Door de aandacht die Jorn besteedde aan de bokstechnieken, ging ook het boksen steeds gemakkelijker én harder. Waar ik begon als ‘het meisje dat haar linker bokshandschoenen aan haar rechterhand deed’, was ik nu ‘degene die zo hard kan slaan’. Dat geluid van de knallende handschoenen: heerlijk!

  Ik kan iedereen Pink Boxing aanraden: het niet vast zitten aan een vaste ‘sportdag’, de afwisseling in de lessen, de uitdaging die (zowel voor de beginner als gevorderde) geboden wordt, de gezellige meiden die ik heb leren kennen en het heerlijke voldane gevoel na de les… Top!’

  Meld je nu aan en plan direct een gratis proefles via reeshof.crossbit.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply