Rate this post
 • Let op je voeding
  Rate this post

  Er worden in Japan veel zeer hoge cholesterolgehaltes gezien, maar er is minder risico op hart- en vaatziektes. De hoge inname van Omega-3 vetzuren als ontstekingsremmer zorgt hiervoor. Helaas zien we nu dat door het westerse eetpatroon (meer suikers en slechte vetten) slanke Japanners veranderen in Japanners met XL-lichaamsmaten met westerse degeneratieziekten.

  Ontstekingen spelen een zeer belangrijke rol bij veel ziektes en verouderingsprocessen, maar de betekenis ervan wordt helaas vaak genegeerd, en alleen de symptomen worden bestreden.
  In de holistische visie is een ontsteking een alarmerende, beschermende reactie van lichaamsweefsel op een schadelijke prikkel. Het heeft vier hoofdsymptomen: koorts en warmte, pijn, roodheid van huid en slijmvliezen, en zwelling. Mogelijke oorzaken: chemicaliën, fysiek letsel, bacteriële, virale, fungale of parasitaire infectie, stofwisselingsproblemen of voedingsstoffentekorten. Het is dus niet verantwoord om voor elk ontstekingssymptoom een symptomatisch medicijn toe te dienen, met soms ook nog bijverschijnselen.
  Het onderdrukken van het ontstekingsproces is niet altijd gewenst, omdat dit het genezingsproces van de ziekte kan remmen.
  Tegenwoordig zien we een disbalans tussen pro- en anti-ontstekingsfactoren, en hierdoor ontstaan chronische laaggradige ontstekingen en staat de interactie tussen stof­wisseling en immuunsysteem stil. Abnormale voedingssamenstelling, ongezonde darmflora, te weinig beweging, stress, slaaptekort en milieuverontreiniging voeden de disbalans. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld insulineresistentie, wat leidt tot het stofwisselingssyndroom, waaronder diabetes 2 en hart- en vaatziektes vallen. Maar ook allergieën en aandoeningen aan het zenuwstelsel, zoals Alzheimer en MS, ontstaan door disbalans.
  Voordat je grijpt naar ontstekingsremmers, zoals Ibuprofen, zou het verstandig zijn eerst kritisch je voeding te evalueren. Niet de farmaceutische industrie zal je allergie- en artritisproblemen oplossen, maar een aangepast dieet vol goede vetten, eieren, antioxidanten, kruiden en een beperking van te veel dierlijke voeding, suikers en alcohol zal helpen om ontstekingen te verminderen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply