Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Let op risico’s bij laserbehandelingen
  Rate this post

  Er zijn schoonheidssalons of instituten die bijvoorbeeld laserbehandelingen ­relatief goedkoop aanbieden, maar wist je dat de behandelaar vaak niet de kennis heeft om jou effectief te behandelen? Het lijkt zo onschuldig…

  Voor schoonheidsbehandelingen ga je naar een schoonheidssalon of een schoonheidsinstituut. Een prima keus als het gaat om ontspanningsbehandelingen of verzorgende huidbehandelingen. Sommige behandelingen zijn een grotere uitdaging: er zijn mensen met een huid waar meer kennis voor nodig is.

  Verkeerde toepassing
  Het eerste risico dat je loopt, is dat de laserapparatuur verkeerd wordt toegepast. Iedere huid is uniek en een verkeerde toepassing is gevaarlijk. Het is niet voor niks dat laserpennen in Nederland verboden zijn en dat lasershows alleen door gecertificeerde professionals uitgevoerd mogen worden. In Nederland wordt er niet goed gecontroleerd wie nou daadwerkelijk binnen de salon of het instituut de behandeling geeft, dus in principe kan het iedereen zijn. Als jij denkt in een professionele salon of instituut te zijn, dan ga je er als klant natuurlijk van uit dat het veilig is.

  Misleidende prijs 
  Het tweede risico dat je loopt, is dat het lijkt dat je voordelig uit bent, terwijl dit helemaal niet zo is. Van een duurdere, maar goede en dus effectieve behandeling zul je minder behandelingen nodig hebben dan van een goedkopere, niet-effectieve behandeling. Wanneer je het doorrekent, ben je in totaal dus duurder uit. Het rekensommetje is makkelijk: vijf behandelingen van € 300,- tot € 500,- bij de oksels, bikinilijn en de benen klinkt dus prijzig, maar 12 behandelingen van € 225,- tot € 250,- zijn niet voordeliger. Twaalf behandelingen van € 225,- maken samen een bedrag van € 2.700,-. Bovendien weet je niet of het wel veilig is.

  Ga naar een huidtherapeut
  Wij geven jou graag de tip om te kijken naar specialistische behandelingen van professionals die de juiste opleiding hebben genoten. Een huidtherapeut heeft deze kennis en bovendien betaal je niet de kosten die een dermatoloog vraagt. Ook zit je niet vast aan wekenlange wachttijden bij het ziekenhuis. Wij adviseren je om bij de volgende behandelingen twee keer na te denken, het door te rekenen en mogelijk bij een huidtherapeut onder te brengen:

  – laserontharen
  – schimmelnagels laseren
  – endermologie
  – sommige specialistische peelings
  – acne en andere huidklachten

  Binnenkort gaan wij verhuizen om meer mensen te ­kunnen helpen en ook jij bent van harte welkom als je graag door Derma Kliniek geholpen wilt worden. Dan zullen wij je warm onthalen en kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

  Stappenplan
  1.
  Controleer van tevoren bij jouw eigen zorgverzekeraar of jouw behandelingen bij een huidtherapeut (deels) worden vergoed.

  2.
  Vergelijk verschillende partijen voordat je een keuze maakt, omdat het eerste vindresultaat op internet niet de beste keus hoeft te zijn.

  Gevolgen van onjuist
  – laserontharen:
  – pijn op de huid
  – brandwonden
  – blaren
  – onherstelbare littekens
  – pigmentvlekken

  Besef bij
  laserbehandelingen dat…
  –IPL niet alleen het haartje, maar ook de huid kan beïnvloeden
  – slechte voorlichting desastreus kan zijn
  – medicijnen en gevoeligheid voor licht invloed ­hebben op de risico’s
  – ook je ogen beschermd moeten worden
  – elke laser bijwerkingen heeft
  – het belangrijk is dat je bij pigmentvlekken de juiste diagnose krijgt
  – thuisapparaten niet te vergelijken zijn met de ­krachtige lasers van een salon
  – als het aan de minister ligt, in de toekomst alleen nog speciaal daarvoor opgeleide personen mogen laseren

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply