Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Let’s talk wenkbrauwen!
  Rate this post

  Wenkbrauwen zijn helemaal hét tegenwoordig. ‘The bigger, the better’ is het motto. Mooie, volle wenkbrauwen au naturel. Maar dat is niet altijd zo geweest. Van de smalle lange bogen in de jaren ‘20-’50 naar de volle, geëpileerde wenkbrauw in de sixties. In de jaren ‘70 komt de naturel-look weer in beeld, en in de jaren ‘80 vergeten we dat er ooit een pincet bestond. En zoals het in de mode vaak gaat: daarna volgen weer jaren van zeer smalle en strak geëpileerde wenkbrauwen.

  Tot in 2010 de methode van welgevormde wenkbrauwen van Anastacia haar intrede deed. En sindsdien hebben we de smaak te pakken en worden de wenkbrauwen steeds belangrijker in onze dagelijkse verzorging. En dat is maar goed ook, want onthoud goed: de wenkbrauw is de kapstok van ons gelaat. Hij mag goed zichtbaar en aanwezig zijn. Maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Helaas worden je wenkbrauwen door de jaren heen steeds dunner, ze verliezen haartjes en vorm of ze zijn te veel geëpileerd. Of ze hebben te lijden gehad van ziekte en medicijnen. Er zijn verscheidene redenen waarom je wenkbrauw wel een speciale behandeling verdient. Daarom zijn er verschillende technieken en mogelijkheden om toch met prachtige wenkbrauwen door het leven te gaan.

  Oefening baart kunst
  Allereerst kun je zelf prachtige volle wenkbrauwen creëren met potlood, poeder, (gekleurde) gel, pomade of marker; stuk voor stuk prima tools om de huid onder de wenkbrauw of de haartjes zelf meer kleur en dus meer vorm te geven. Oefening baart kunst en welke tool het beste bij jou past, hangt af van je wens en haarkleur. Tegenwoordig zijn er zelfs producten verkrijgbaar waarmee je kunt zwemmen en transpireren zonder dat het aflaat en waarbij je niet bang hoeft te zijn dat in de loop van de dag langzaam je wenkbrauw verdwijnt.

  Verven
  Waarschijnlijk ken je ook wel de mogelijkheid van het verven. Met deze techniek geven wij als schoonheidsspecialisten je wenkbrauwhaartjes extra kleur, waardoor ze voller en beter zichtbaar zijn. Ze kunnen van lichtbruin tot zwart gekleurd worden, waarna de wenkbrauw wordt gemodelleerd en eventueel bijgeknipt. Dit is een prachtige techniek die 4 tot 6 weken blijft zitten.

  Hairstroketechniek
  Maar voor wie een meer blijvend resultaat wenst, is er de hairstroke- of ook wel microbladingtechniek. Hairstroke is een nieuwe techniek, waardoor het nu mogelijk is om haartje voor haartje wenkbrauwen te creëren die een driedimensionale uitstraling krijgen. Supermooi en natuurlijk, niet van echt te onderscheiden. Omdat de haartjes worden getekend in het verlengde van de eigen haartjes en er ruimte tussen de haartjes zit, zoals bij een echte wenkbrauw, is het meteen na de behandeling erg natuurlijk. Een echte eyecatcher!

  Hairstrokes is een heel nieuwe manier van semi-permanente make-up aanbrengen. In het verleden werd er veel gewerkt met een schaduwlijn onder de wenkbrauw. Deze vorm van permanente make-up werd vaak te diep gezet en kleurde na verloop van tijd niet mooi op (oranje of paars). Dit heeft de permanente make-up voor de wenkbrauw een slechte naam gegeven. Maar technieken verbeteren. Hairstroke en de nieuwe kleurpigmenten zijn daar een goed voorbeeld van.

  Hairstroke brengen we met een mesje (gevormd door meerdere naaldjes) aan. Soms is het een kwestie van een heel nieuwe vorm creëren, maar het kan ook zijn dat je je wenkbrauwen nét iets voller wilt. Ook is het een manier om littekentjes in de wenkbrauwen op te vullen.

  Zorgvuldig
  Omdat een hairstrokebehandeling wel 1 tot 2 jaar blijft zitten, gaan we zorgvuldig te werk. Na een gezondheidsverklaring, analyse van het kleurtype en het bijtekenen van de wenkbrauw in de gewenste vorm begint het inkleuren. Het intekenen zelf duurt ongeveer 15 minuten per wenkbrauw. Na de behandeling ben je hoogstwaarschijnlijk nog even rood rond de wenkbrauw, maar dat trekt snel weg. Het is heel normaal dat de huid weer een gedeelte van het pigment uitstoot en daarom plannen we altijd een tweede of zelfs derde behandeling om de wenkbrauw te perfectioneren.

  Voor wie verbluffend natuurlijke wenkbrauwen wil, niet van echt te onderscheiden en blijvend resultaat wil, bieden wij de laatste trend: hairstroke!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply