Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Letterlijk weer lekker in je vel
  Rate this post

  Ons hele lichaam kan goed functioneren dankzij de elasticiteit van bindweefsel. Door lichamelijke of mentale problemen kan de elasticiteit van dat bindweefsel verminderen. Dit merk je doordat je letterlijk stijver wordt. Je lichaam wordt minder beweeglijk. En dát kan weer klachten van lichamelijke aard, zoals rugpijn of een bijholteontsteking, of klachten gerelateerd aan mentale problemen, zoals slaap- en concentratieproblemen, opleveren.

  Bindweefsel verbindt al je lichaamssystemen (skelet, organen, spieren, bloedvaten, spijsvertering en zenuwstelsel) met elkaar. Het heeft een steunende en verzorgende functie, beschermt je organen en bepaalt hun vorm. Het is als het ware de ‘lijm’ van je lijf. ‘Omdat alles met elkaar in verbinding staat, kan de oorzaak van een klacht op een heel andere plaats in je lichaam zitten dan waar je de pijn ervaart’, weet cranio sacraal therapeut Suus Groot.

  Cranio sacraal therapie
  ‘Met een craniobehandeling richt ik me onder andere op het bindweefsel’, legt Suus uit. ‘Het is een veilige, zachte behandeling die voor jong en oud geschikt is. Ik behandel zelfs jonge kinderen die 2 jaar of ouder zijn. De therapie is vooral lichaamsgericht en je gaat er letterlijk beter door in je vel zitten. Door het opheffen van blokkades en bewegingsbeperkingen activeer ik het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Dit doe ik alleen met mijn handen, dus er komen geen naalden of andere apparatuur aan te pas. Door de combinatie van de therapeutische aanraking én de gerichte aandacht van jezelf, leer ik je bewust te worden van de staat van je lichaam. Je krijgt meer besef van wat je voelt en kunt daardoor betekenis geven aan wat je lichaam voor signalen geeft en hoe je daarmee om kunt gaan. Het ontwikkelen van lichaamsbewustwording helpt je om dingen te herkennen, patronen te doorbreken en draagt bij aan zelfreflectie.’

  Suus Lichaamstherapie is aangesloten bij de beroepsvereniging UCN, het kwaliteitsregister Cranio sacraal therapie Nederland en Academy Member of Neurolink.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply