Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Leuke apps die jou helpen duurzamer te leven

  We willen het allemaal wel: duurzamer leven. Maar vaak weten we niet hoe we een haalbare bijdrage kunnen leveren. Meestal kun je met kleine aanpassingen toch duurzamer bezig zijn. Er bestaan verschillende apps die je daarbij kunnen helpen. We zetten de leukste hier voor je op een rijtje.

  Check je boodschappen
  Zou je weleens willen weten hoe duurzaam producten in de supermarkt zijn? Download dan de app Questionmark. In deze app kun je producten opzoeken of scannen. Je krijgt dan te zijn wat de impact van het product is op milieu, volksgezondheid en dierenwelzijn. Dan is het aan jou om te beslissen of het in je mandje gaat of niet. Handige bijkomstigheid: de app geeft ook van ieder artikel de voedingswaardetabel plus een overzicht van alternatieve producten waar je voor zou kunnen kiezen. Klinkt dat niet goed? Deze gratis app is er voor iOS en Android.

  Te veel gekookt?
  We maken liever te veel dan te weinig eten klaar. Vaak blijft er wat over, waar we niet altijd een even goed doel voor weten. De app Love Food Hate Waste geeft je aan de hand van recepten goede ideeën voor wat je met je kliekjes kunt doen in plaats van ze weg te gooien en zo kostbaar voedsel te verspillen. Ook zit er de mogelijkheid van een maaltijdplanner en het aanmaken van een boodschappenlijstje in de app, die voor zowel iOS als Android beschikbaar is.

  Je huis aanpakken
  Wil je je huis en tuin verduurzamen? De gratis app Huisje Boompje Beter helpt je daarbij. Je vult je woonsituatie in, en de app geeft je vervolgens praktische tips voor het ‘vergroenen’ van je woning en tuin. Daarbij wordt je ook verteld hoe moeilijk de aanpassing is, wat het zou kunnen kosten, wat je ervoor nodig hebt en natuurlijk wat de effecten gaan zijn. Iedere actie levert je punten op voor je eco-score. En die kun je dan weer vergelijken met andere app-gebruikers bij jou in de buurt. Als dat geen aansporing is om te blijven verduurzamen… Deze app is er voor iOS en Android.

  Zuiniger rijden
  Er komen steeds meer duurzame auto’s op de markt. Dat is een mooie ontwikkeling, maar lang niet iedereen heeft er een. Voor degenen die geen hybride of elektrische auto hebben, is er de app Fueless. Daarmee leer je je eigen rijgedrag te verduurzamen. Je voert je type auto in, waarop je besparingstips krijgt. Tijdens het rijden krijg je met geluid en beeld feedback op je rijgedrag. Luister je daar goed naar, dan zou het je een besparing van zo’n 13 procent op brandstof of stroom kunnen schelen. Deze app is er alleen voor iOS.

  Goedkoopste energieleverancier
  Verschillende energieleveranciers hebben een app waarmee je je verbruik in de gaten kunt houden. Dit geldt bijvoorbeeld voor aanbieders van groene stroom zoals GreenChoice en Qurrent. Zoek daarom online de goedkoopste energieleverancier van groene stroom uit die zo’n handige app aanbiedt. Dat is goed voor de portemonnee én goed voor het milieu!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply