Rate this post
 • De leukste route voor je leven
  Rate this post

  Soms kom je op een punt in je leven waar je jezelf afvraagt ‘Is dit het nu? Is dit wat ik echt wil?’. Je voelt je niet meer happy met je baan of in je privésituatie. Je denkt erover na, praat erover met mensen in je omgeving, maar je komt niet echt verder.

  Datzelfde maakte Wilma Stegink mee. ‘Sinds 1993 werkte ik bij verschillende werkgevers, maar op een gegeven moment vond ik daar niet meer wat ik zocht. Na veel wikken en wegen besloot ik in 2014 een andere weg in te slaan: mijn eigen weg. In mijn werk had ik al veel ervaring opgedaan op het gebied van coaching en dat ben ik, door middel van diverse trainingen, verder gaan uitdiepen. Ook kreeg ik in die tijd van mijn omgeving veel reacties op de keuze die ik gemaakt heb. Ik merkte dat mijn verhaal veel herkenning opriep en er veel mensen, net als ik in die tijd, aan het zoeken zijn. Voor mij nog een extra reden om hiermee aan de slag te gaan en andere mensen te helpen in hun zoektocht. Echt je eigen weg gaan maakt het leven een stuk leuker, en is eigenlijk veel gemakkelijker dan je denkt.’

  Objectief
  Toch is het fijn als iemand je helpt. ‘Het kan lastig zijn om te ontdekken waarom je ergens in vastloopt als je er met je neus bovenop zit. Dan is het fijn om met iemand te praten die er objectief naar kijkt, naar je luistert en net even andere vragen stelt. Vragen waardoor jij ook net even anders tegen de dingen aan gaat kijken. Daarnaast beheers ik verschillende tools en technieken om jou te helpen om zelf tot het inzicht te komen wat de onderliggende oorzaak is waarom je vastloopt. Zo kan ik je helpen om je rust te hervinden. En wanneer die onrust in jezelf is verdwenen, creëer je ruimte in jezelf om je eigen kracht aan te spreken die je nodig hebt om keuzes te maken en je eigen weg te gaan bewandelen, stap voor stap.’

  Aap
  ‘Je kunt je gewoon soms voelen als die aap die denkt vast te zitten achter dat hek’, doelt Wilma op de foto die ze een paar jaar geleden tijdens een vakantie in Bali nam. ‘Kijk ‘m daar nou zitten, alsof hij zich afvraagt hoe hij hier weg kan komen. Ik zat in die tijd ook vast in mezelf en moest, net als die aap, even om me heen kijken om de oplossing, die binnen handbereik lag, te zien. Dat voelt geweldig! En het is nog mooier anderen ook te helpen de dingen eens anders te bekijken. Daar word ik echt enthousiast van.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply