Rate this post
 • Leven met aandacht
  Rate this post

  Ga je ook gejaagd door het leven, met een volle agenda, allerlei verplichtingen en nauwelijks aandacht voor je eigen gevoelens. Het leven op de automatische piloot kan op den duur problemen ­opleveren. Zo voel je bijvoorbeeld minder waar je grenzen liggen waardoor de klachten als stress en overbelasting kunnen ontstaan.

  ‘Mindfulness’ betekent bewust leven, met open aandacht voor wat zich op het moment aandient. Het draait om het met aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu zonder een oordeel te vormen. Je leert de situatie zoals die nu is te accepteren. Zie het als een ‘mentale conditietraining’: je traint je hersenen om meer bewust te worden van het hier en nu. Mindfulness helpt je om zelf de balans tussen lichaam en geest te herstellen en beter stil te staan bij wie jij werkelijk bent en wat je wilt.
  In haar praktijk biedt psychologe Sara Soet mindfulness­trainingen voor individuen en groepen. Hierbij komt alles
  aan bod wat je nodig hebt om bewuster in het leven te
  staan, met allerlei oefeningen. Onderdelen zijn yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen. Doe je aan mindfulness,
  dan heb je er blijvend plezier van!

  Niet zweverig
  In tegenstelling tot wat nogal eens gedacht wordt, is mindfulness niet zweverig. Het is juist heel praktisch, omdat het te maken heeft met essentiële zaken: je dagelijkse func­tioneren, je gevoelens en alles wat er op je pad komt; zowel positieve als negatieve dingen.

  Mindfulness kan van grote waarde zijn voor je leven, en kan je gelukkiger maken. Wil je weten of mindfullness iets voor jou is of wil je er eens mee kennismaken? Neem dan contact op met Sara!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply