Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leven met chronische pijn
  Rate this post

  Heb je langer dan twaalf weken pijn? Dan heb je officieel last van chronische pijn, een onzichtbare aandoening waar je je zorgen over maakt en die de kwaliteit van jouw leven aantast.

  De oorzaak is lang niet altijd bekend, maar chronische pijn kan onder meer ontstaan door rugletsel, reuma, fibromyalgie, een infectie, ­kanker of andere aandoening. De klachten kunnen jouw leven danig beïnvloeden. ‘Gewone’ activiteiten worden of zijn een enorme opgave. Vaak komt je onbegrip tegen vanuit je omgeving. De pijn is tenslotte niet aan de buitenkant te zien!
  Om grip te krijgen op je klachten, is het belangrijk om te weten wat er met je aan de hand is. Hoe is de pijn bij jou ontstaan? Wat kun je doen om er minder last van te hebben?
  Binnen OCA Rotterdam proberen we samen met jou op weg te gaan naar een gezondere en actievere toekomst. Je kunt het zien als een reis, waarbij je zelf jouw doelen – bijvoorbeeld een dagje uit met het gezin of het weer oppakken van een hobby – bepaalt. Belangrijk tijdens de reis met OCA Rotterdam is dat je de regie over jouw leven terugpakt en je pijnklachten onder controle krijgt én houdt. We kunnen jouw pijn niet wegnemen. Wel kunnen we je leren om er beter mee om te gaan, zodat je weer actiever in het leven staat. Uiteindelijk zul je merken dat je beter functioneert en dat jouw aandoening jou en jouw naasten niet meer in alles belemmert.
  Met de juiste indicatie wordt poliklinische revalidatie vergoed vanuit het basispakket. We hebben wel een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply