Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leven na kanker
  Rate this post

  Je hebt een behandeling tegen kanker gehad en wilt het leven weer oppakken. Maar dan blijken dingen die altijd normaal zijn geweest ineens niet meer normaal te zijn.

  Libra Revalidatie geeft advies en begeleiding op het gebied van medisch specialistische revalidatie. Wij bieden Oncologische Revalidatie. Mensen met complexe problematiek als gevolg van kanker en de kankerbehandeling komen hiervoor in aanmerking. Uit onderzoek blijkt dat mensen die een oncologisch revalidatieprogramma hebben gevolgd, beter herstellen en zich fitter voelen dan mensen die niet deelgenomen hebben aan het programma. Vaak horen we van deelnemers: ‘Ik heb minder last van angst, ik ben opgewekter en de kwaliteit van leven is een stuk verbeterd.

  Oncologische revalidatie
  Met een lach en een traan leer je de draad weer op te pakken. Wij begeleiden en coachen. We nemen jou serieus. Je mag kwetsbaar zijn! Misschien herken je deze zin: ‘Ik hoor nu blij te zijn omdat de kanker stabiel is, maar ik ben dat niet’.
  Wilma Rijkers, Physician Assistant van Libra, omschrijft de oncologische revalidatie als volgt: ‘Het programma is er niet alleen voor vrouwen die borstkanker hebben overleefd, maar voor alle soorten kanker. Het gaat niet om de kankerbehandeling, maar om weer lekker, fit en prettig te functioneren in het dagelijks leven.’

  Onze werkwijze
  De revalidatiearts kijkt samen met jou welke beperkingen en problemen je ondervindt als gevolg van kanker. Vermoeidheid, problemen met de verwerking, omgaan met stress, problemen met voeding: we luisteren goed naar jouw vraag. Je krijgt een programma op maat met individuele doelen. We werken met modules en een behandelteam met professionals waarmee je aan de slag gaat. Alles onder één dak. Je ontmoet lotgenoten, waar jij je aan kunt optrekken en waar je herkenning en erkenning bij vindt. Je wordt in de groep meegenomen en ziet resultaten. Ook jouw partner of naaste wordt betrokken, want kanker heb je niet alleen. Het programma duurt twaalf weken, verdeeld over drie dagdelen per week.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply