Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (23 stemmen)
 • Leven na overleven
  4/4 - (23 stemmen)

  Veel mensen krijgen in hun leven te maken met verlies of ziekte. In zo’n situatie komt er veel op je af, voor jou en voor je omgeving. Je krijgt te maken met een medische behandeling, en daarnaast wordt het vertrouwen in je lichaam op de proef gesteld. Op het moment zelf ben je waarschijnlijk druk bezig om zo goed mogelijk deze periode door te komen. Veel mensen kampen na de behandeling nog met gevolgen van de ziekte.

  Want als je leven tijdelijk op de kop is gezet, is het ook niet vreemd als je daarna wat uit balans bent. Nadat je tijdelijk in de overlevingsstand hebt gestaan, moet je dikwijls opnieuw uitzoeken hoe je je leven wilt inrichten. En vaak kom je tijdens dat proces ook beperkingen tegen. Iedereen heeft zijn eigen manier van omgaan met zulke gevoelens en gebeurtenissen. Maar wat wel overeenkomt, is dat je hierbij best wat ondersteuning mag gebruiken.

  Gevoelens die helpen
  Zo voel je je misschien continu angstig doordat je het idee hebt dat je lichaam je heeft ‘verraden’, maar is het moeilijk dit onder ogen te zien. Mogelijk heb je te maken gekregen met amputatie, en moet je leren omgaan met een nieuw gevoel in een lichaamsdeel of een gemis aan gevoel. Een haptotherapeut kan helpen om bij die gevoelens te geraken die je helpen op een prettige manier verder te kunnen.

  Werkwijze
  Haptotherapie bestaat uit gesprek, aanraking en lichaamsgerichte oefeningen. Deze begeleidingswijze helpt je luisteren naar en accepteren van je lichaam. Ook kun je leren je weer bewuster te worden van jouw manier van omgaan met je gevoelens. Op die manier helpt haptotherapie je zoeken naar een nieuwe balans in je manier van leven.

  Over Renata
  Renata Schoneveld is haptotherapeut in haar eigen praktijk in Zwolle en Amersfoort. Ze vertelt: ‘Als haptotherapeut help ik mensen met verschillende vragen en zaken waar ze tegenaan lopen in hun leven. Ik wil je graag helpen om te ervaren wat je voelt, en hoe je anders in bepaalde situaties kunt staan, waardoor het allemaal weer wat makkelijker gaat stromen.’ Je kunt bij Haptonomie praktijk Schoneveld terecht voor haptotherapie en haptonomie, maar ook heeft Renata de studie Seksuologie gevolgd, waardoor vragen rondom intimiteit eveneens bespreekbaar zijn.

  Wist je dat…
  …Sommige zorgverzekeraars (een deel van) de kosten van haptotherapie vergoeden? Ben jij benieuwd of dit ook voor jou geldt? Ga dit dan na bij jouw zorgverzekeraar. In het geval van een (gedeeltelijke) vergoeding kun je de factuur bij de verzekeraar declareren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply