Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je leven op de kop
  Rate this post

  Stress kom je overal tegen; zeker als je geconfronteerd wordt met ziekte van jezelf, een naaste of een geliefde. Ziekte brengt veel zorgen en onzekerheid met zich mee. Overbelasting sluipt er dan ongemerkt in. Je wilt flink zijn, niet zeuren en je leven zoveel mogelijk gewoon laten doorgaan. Soms kan dat niet door de ziekte of door eventuele extra zorgtaken, of je krijgt te maken met beperkingen en moet je je leven anders inrichten. Dat is zwaar en brengt vaak veel emoties met zich mee. Met die emoties moet je leren omgaan, naast je ziek zijn en het verlies van gezondheid. Een teveel aan stress kan je leven gaan beheersen en ontregelen en dat kun je juist nu in deze situatie niet gebruiken.

  Wanneer je leven op de kop staat door ziekte (bij jezelf of iemand die je lief is) komt er veel op je af. Het is dan verstandig om je aan te passen, soms zelfs de bakens te verzetten. Je hebt geen keus en moet je leven anders aanpakken en indelen. Hierin kun je natuurlijk wel wat begeleiding gebruiken, zodat je weer kunt functioneren en het plezier in je leven weer terug krijgt.

  De Essentie
  In 2004 begon Joanke met haar praktijk De Essentie coaching & stressconsultancy. Ze is een echte stressexpert en begeleidt mensen (particulier en zakelijk) met stressgerelateerde klachten, zoals overspannenheid en burn-out. Door eigen ervaringen kan ze goed invoelen waar haar cliënten mee worstelen. Daarnaast is ze slaapcoach. In haar werk maakt ze onder andere gebruik van NLP, ACT, RET en Systemisch Werk (familieopstellingen). Juist bij stress is het inzichtgevend om te ontdekken waar de oorsprong van je gedrag ligt.

  ‘Geleerd om weer te genieten’
  ‘Eerst dacht ik altijd: ‘Een burn-out overkomt mij niet’. Ik dacht dat ik alles onder controle had. Uiteindelijk ging ik over mijn grenzen. Waar ik tegenaan liep, is dat ik onvoldoende voor mijzelf kon opkomen en dat ik last had van stressfactoren. Dankzij de coaching van Joanke heb ik geleerd om mijn gevoel en verstand weer te scheiden, mijn grenzen te ontdekken, mijn emotie te controleren en te genieten.’
  – leidinggevende in de thuiszorg

  Joanke aan het woord
  ‘Wanneer je in je leven te maken krijgt met ingrijpende gebeurtenissen, zoals een (ernstige) ziekte van jezelf of een naaste, staat je leven op de kop. Alles wordt anders. Niets is meer zoals je gedacht had dat je leven zou gaan. Je kunt daar zó door worden overvallen, dat je even de weg kwijtraakt. In het ergste geval raak je de verbinding met jezelf en de wereld om je heen kwijt. Dat kun je er eigenlijk helemaal niet bij hebben, want er is al zoveel. Het is dan fijn om een luisterend oor te hebben: iemand die luistert, met je meedenkt, die objectief naar jou en jouw situatie kan kijken en je soms ook even een spiegel kan voorhouden. Want verdwijnen in je eigen ‘ellende’ lijkt fijn, maar is uiteindelijk niet de oplossing. Je wilt immers door met je leven en er iets van maken. Gun jezelf begeleiding in een heftige en moeilijke periode. Het kan net dat verschil maken, waardoor jij het aankunt en er niet aan onderdoor gaat.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply