Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Je leven weer in de hand door mindfulness
  Rate this post

  Onrust, spanning of stress kan grote impact hebben op de kwaliteit van je leven. Gejaagde gedachten en zorgen kunnen je al snel volledig in beslag nemen. Je verliest hierdoor het contact met het werkelijke leven hier en nu. Mindfulnesstraining is een bewezen effectieve methode voor het leren omgaan met stress-gerelateerde klachten.

  Ook wie pijnklachten heeft of herstellend is van ziekte, heeft baat bij mindfulnesstraining. Je leert een zorgzame relatie aangaan met je lichaam. Als mindfulnesstrainer én geestelijk verzorger in de verpleeghuiszorg kent ­Diederick Lanzing de positieve effecten van mindfulness op de gezondheid.

  Mindfulness betekent dat je met vriendelijke aandacht helemaal aanwezig bent in het moment. Met mildheid kijk je naar alles wat je ervaart, denkt of voelt, zonder dat je er direct iets aan hoeft te veranderen. In moeilijke situaties doen we vaak het omgekeerde: we veroordelen onszelf om wat misgaat of om wat er mankeert aan ons lichaam. Het is merkwaardig dat we ons wel met compassie kunnen ontfermen over een klein kind dat zich heeft bezeerd, maar dat we die compassie zo moeilijk aan onszelf schenken. Door mindfulnesstraining ontwikkel je dit vermogen van zorgzaamheid en vriendelijke aandacht voor jezelf. Er ontstaat meer rust in je hoofd en meer ruimte om te genieten van de mooie dingen die er ook zijn.

  Individuele mindfulnesstraining
  De 8-weekse mindfulnesstraining wordt doorgaans in groepsbijeenkomsten aangeboden. Diederick Lanzing is gespecialiseerd in individuele mindfulnesstraining. Deze training is geschikt voor wie een groepstraining te intensief is of voor wie liever kiest voor een rustigere of veiligere omgeving. Daarom is de individuele training bijvoorbeeld ook geschikt voor wie lichamelijk herstellend is. Bovendien kun je gelijk beginnen wanneer jij wilt.

  Deelnemerservaring
  ‘De individuele mindfulnesstraining bij NEEM DE TIJD heeft mij rust gebracht in een dynamische en verwarrende tijd. De begeleiding was uitnodigend, betrokken en voelde veilig. Ik kan nu meer de signalen van mijn lichaam ervaren en deze met meer zelfcompassie beantwoorden.’ – Wieke Peereboom (56 jaar, coach)

  Gratis mindfulnessworkshop
  Geïnteresseerd in mindfulnesstraining? Maak kennis door de gratis mindfulnessworkshop. In slechts 1 uur leer je wat de mindfulnesstraining bij NEEM DE TIJD jou kan opleveren. Bovendien maak je direct kennis met enkele meditatie- en bewegingsoefeningen uit de training.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply