fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Lichaam en geest weer in balans brengen’

  Het herstellen van zoiets ingrijpends als kanker gaat vaak niet zonder slag of stoot. Je kunt te maken hebben met lichamelijke klachten zoals vermoeidheid. Ook kunnen er vervelende emoties loskomen, zoals paniekaanvallen. Hoe ga je om met die hele situatie?

  Hypnotherapeut Petra Verweij kan helpen om klachten aan de pakken. ‘In mijn begeleiding hou ik rekening met de persoon die ik voor me heb: hoe zit die in elkaar? Wat is zijn of haar behoefte? Op basis van dit gesprek bekijk ik welke methode of methoden ik ga inzetten. Daarbij werk ik wel altijd met een vorm van trance, oftewel naar binnen gerichte aandacht. Dat is namelijk een heel mooie manier om bijvoorbeeld vaste patronen en negatieve gedachten mee om te buigen en lichamelijke klachten mee aan te pakken. Lichaam en geest staan altijd met elkaar in verbinding, en een lichamelijke klacht is een signaal van het lichaam dat er iets niet goed is. Vermoeidheid kan er bijvoorbeeld een uiting van zijn dat iets wat je niet leuk vindt jou te veel energie kost. Met hypnotherapie kan er in het onderbewustzijn een verandering in gang gezet worden om lichaam en geest weer in balans te brengen.’

  Je houdt de controle
  Om toch maar een misverstand over hypnose (of ‘trance’) uit de weg te ruimen: je blijft je in hypnose altijd bewust van je omgeving. Je houdt dus zelf de controle en je kunt op ieder moment in de sessie terugkeren in je normale manier van denken. Trance wordt namelijk opgeroepen voor een specifiek doel dat aansluit bij jouw hulpvraag. Een belangrijk onderdeel is het versterken van positieve gevoelens en het herstellen van het contact met de eigen innerlijke kracht.

  Coaching
  Petra: ‘Naast hypnotherapie kan ik ook andere methoden inzetten, zoals NLP, regressietherapie of familieopstellingen. Verder kan ik de cliënt coachen om bepaalde aspecten anders aan te pakken.’ Coach en hypnotherapeut Petra Verweij helpt in haar praktijk mensen met verschillende problemen en klachten. Petra kan ook helpen bij problemen rond een zwangerschap en bevalling, zoals een onvervulde kinderwens, een traumatische ervaring, klachten tijdens of na de bevalling en rouwverwerking. Dit doet ze vanuit haar Praktijk De Roze Wolk (www.praktijkderozewolk.nl).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply