Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat je lichaam jou vertelt
  Rate this post

  Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht denk je vast al wel eens na over hoe je dat blanco jaar kunt gaan invullen. Misschien ga je lekker verder zoals je het afgelopen jaar ook deed. Maar het kan ook zijn dat je dingen anders wilt doen. Want zit je momenteel wel lekker in je vel?

  De drukke maatschappij vraagt veel van ons. We zijn zo intens bezig met alles wat er van ons gevraagd en verwacht wordt, dan we daarin onszelf vaak vergeten. Eigenlijk is dat heel raar, want jíj bent het middelpunt. Om alle taken goed uit te voeren, zou je juist voldoende tijd en aandacht aan jezelf moeten besteden. Diep van binnen weet je ook wel dat de klachten die je ervaart, komen doordat je niet altijd goed voor jezelf zorgt. Je hebt last van vermoeidheid, nekpijn of een zere rug en inmiddels zijn deze klachten haast gewoon geworden. Maar dat zijn ze niet!

  Zelfherstellend vermogen
  Pijn en ongemak zijn een signaal van jouw lichaam dat er iets aan de hand is. Pas als je naar deze signalen gaat luisteren, kun je er iets aan veranderen en dat komt jouw welzijn ten goede. Dagelijks krijg je een bepaalde hoeveelheid spanning te verwerken. Normaal gesproken weet jouw lichaam prima omgaan met het verwerken hiervan. Op het moment dat jouw lichaam dit niet meer aankan, bijvoorbeeld door een te grote hoeveelheid langdurige stress of ziekte, zet de spanning zich vast in de spieren. De verkrampte spieren drukken op de zenuwbanen, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet optimaal meer verloopt. Deze verstoring beïnvloedt lichaamsfuncties negatief en veroorzaakt allerlei lichamelijke klachten. BSR, ‘Body Stress Release’, is een milde en effectieve methode die het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam activeert.

  Laag voor laag loslaten
  BSR-practitioner Kees Ruijer: ‘BSR bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten. BSR is een zeer vriendelijke methode en het werkt effectief bij uiteenlopende klachten. Zelfs klachten waarvan gezegd werd dat de cliënt er maar mee moet leren leven, kunnen worden behandeld. Het is ontzettend dat we mensen op deze manier kunnen helpen zodat ze weer lekker in hun vel zitten!’

  Pak de oorzaak aan
  Als de BSR-behandelingen effectief zijn geweest, is dat erg fijn. Toch blijft het belangrijk om ook de oorzaak van jouw klachten aan te pakken. Waar kun je stress in je leven verminderen? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg tijd voor jezelf vrijmaakt? Probeer deze punten aan te pakken, zodat je het nieuwe jaar ontspannen en vol goede moed kunt beginnen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply