Rate this post
 • Je lichaam weer in balans
  Rate this post

  Als je je gezondheid wil verbeteren, moet je ervoor zorgen dat ziekmakende factoren uit je lichaam verdwijnen en blijven. Logisch toch?

  Regelmatig word ik opgebeld met de vraag of ik ook aan ontstoren doe. Ik hoor je denken: ‘Wat is ontstoren?’ ‘Ontstoren’ is eigenlijk het weghalen van een stoorzender, oftewel het lichaam met een homeopathisch medicijn ontlasten van achtergebleven ballast. Deze ballast kan een blokkade vormen waar je last van zou kunnen hebben. Je bent als het ware uit balans geraakt. Dit kan komen doordat je langdurig een bepaald medicijn hebt geslikt, maar ook door een vaccinatie, een narcose of bijvoorbeeld een antibioticakuur.

  Ik ga dit proberen te verduidelijken met een voorbeeld uit mijn praktijk.
  Er komt een jonge vrouw met een kinderwens. Tijdens de intake blijkt dat ze jarenlang de anticonceptiepil heeft geslikt en dat haar menstruatie, nadat ze gestopt is met de pil, nog steeds zeer onregelmatig is. Na een zeer uitvoerig intakeconsult van 1,5 uur besluit ik om haar, tegelijk met een voor haar passend homeo­pathisch medicijn, ook te gaan ontstoren van de anticonceptiepil, want ondanks dat zij al ruim een half jaar is gestopt met de pil, zijn haar hormonen nog niet in balans. Tijdens de ontstoringskuur gaat haar lichaam ontgiften, en komen haar hormonen weer in balans. Haar menstruatie reguleert zich en ze voelt zich meer happy. Na een aantal maanden is ze zwanger en gelukkig!

  Een ander voorbeeld betreft een kindje met een ontwikkelingsachterstand.
  Na een uitgebreid intakeconsult, waarin ook de zwangerschap en bevalling uitgebreid ter sprake zijn geweest, blijkt het kindje na de kindervaccinaties oorontstekingen te hebben ontwikkeld, met als gevolg dat hij al een paar keer onder narcose is geweest, waardoor er buisjes in zijn oren geplaatst konden worden. Ik heb de kindervaccinaties en de narcose ontstoord, en ook dit kindje ging ontgiften. Het kreeg heel vieze luiers en een loopoor. Het kindje maakte hierna sprongen in zijn ontwikkeling. Ook is hij vooruitgegaan in het aangaan van sociale contacten. In plaats van alles eng te vinden, probeert hij het nu voorzichtig ook leuk te vinden… We zijn er nog niet, maar het tij is gekeerd!

  Ook zijn er mogelijkheden als je bijvoorbeeld klachten gekregen hebt of blijft houden na een griep- of tropenvaccinatie, een antibioticakuur, ADHD-medicatie, cortisonenzalf enzovoort. Soms komen we er tijdens het consult pas achter dat jouw klachten zijn ontstaan nadat je een bepaalde vaccinatie of een bepaald medicijn hebt gebruikt. Daarom breng ik het samen met je in kaart, en probeer ik het overzichtelijk te maken.

  Dit zijn maar enkele voorbeelden waartoe ontstoringen kunnen leiden. Op mijn website kun je meer ervaringen met ontstoringen lezen. Als je na het lezen van dit artikel of na het bekijken van mijn website vragen hebt, kun je contact opnemen via de website of via 06-28333458.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply