Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Licht op verlies en verlangen
  Rate this post

  ‘Ik had een loopbaanswitch gemaakt en mijn vaste dienstverband verruild voor een eigen praktijk. Al met al een verandering ten goede. Echter, ik liep ook met een onvrede rond: ik had het gevoel dat ik wat essentieels miste in mijn leven. Er zou toch meer vitaliteit in mij moeten zijn? En ook meer seksuele expressie. Daar wilde ik wat mee doen voor mijn 60ste, maar ik wist niet hoe en wat. En toen kwam Vallei op mijn pad.’

  Aan het woord is Lineke Kamminga, ervaren coach bij loopbaan- en rouwbegeleiding. ‘Die onvervulde verlangens had ik al een tijdje toen een vriendin mij wees op de online cursus Vallei-orgasme. Het Vallei-orgasme is afkomstig uit de taoïstische traditie. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit over gehoord, maar ik was wel nieuwsgierig. De inhoud van de website sprak me echt aan, dus heb ik me meteen aangemeld. Het bleek een soort ‘doe-het-zelf-methode’ die me blijer, vrijer, evenwichtiger en energieker maakt. De cursus, eigenlijk een training, zit heel goed in elkaar; heel integer. In mijn werk als loopbaancoach opper ik deze mogelijkheid soms als cliënten worstelen met zingevingsvragen en behoefte hebben om stil te staan bij zichzelf. Ik heb, zodra dat kon, ook de opleiding tot Vallei-coach gedaan en mag me sinds 10 december Vallei-coach noemen’, klinkt het enthousiast.

  Zelfbeminning
  ‘Voor de online cursus heb je niemand anders nodig. Jij bent je eigen bron, dus of je al dan niet een partner hebt, doet er hier niet toe. De training omvat acht lessen, waar je telkens twee weken de tijd voor hebt. Iedere les bestaat uit een pakketje met dezelfde elementen: oefeningen, theorie, huiswerk en ervaringen van anderen. Door chi-kung oefeningen ruim je pijn, spanning of moeheid op. De oefeningen met helende klanken helpen je ondanks druk van de omstandigheden emotioneel in balans te zijn. Ze kalmeren je emoties. De theorie over seksualiteit vanuit oosters gedachtegoed leert hoe je je seksuele energie door je lichaam kunt circuleren en waarom dit van belang is. En door de ‘huiswerkoefeningen zelfbeminning’ regelmatig te doen, pas je de techniek toe en verdiep je je gevoelsbeleving.’
  ‘Zelfbeminning is overigens niet hetzelfde als zelfbevrediging of masturbatie’, legt Lineke uit. ‘Bij zelfbeminning is klaarkomen niet het doel. Het ís al goed, wat er ook gebeurt. Eigenlijk laat je bij de eerste lessen die korte piek, het snelle orgasme, juist achterwege. Het gaat er allereerst om je veilig te voelen en vandaaruit in fases een intensere energie op te bouwen. Soms ontstaat daar als vanzelf een fijn orgasme uit, maar dat is niet je focus. Zelfliefde is al vervullend van zichzelf. Je mag je eigen onschuldige, vrije en opwindende zelf zijn. Het is een ander soort beleving’, aldus Lineke.

  Voor en door jezelf
  ‘De instructies van de online cursus begeleiden je heel goed door het programma heen. Dit is geen behandeling die je ondergaat, die een ander jou geeft, maar een training voor en door jezelf om je bron van levensenergie open te houden. Toch blijkt het niet voor iedereen haalbaar te zijn om de online training af te ronden. En elke vrouw komt onderweg wel ergens weerstand tegen. Dat is logisch; dat hoort erbij als je verandert. Soms worden menstruatie- of menopauzeklachten erger voordat ze (aanzienlijk) verbeteren. En het inpassen van de training als gewoonte in je (drukke) leven vraagt ook om aandacht. Het hoeft niet té serieus. Ontspan, dan breekt het lijntje niet. Dan is vertragen een prima optie, of stoppen en het later opnieuw oppakken.’

  Waardevolle investering
  ‘Als coach help ik je graag de voor jou juiste keuze te maken. Ik organiseer ook krachtbron-ontmoetingen voor kleine groepen Vallei-vrouwen. Om met elkaar ervaringen uit te wisselen, samen chi kungs te oefenen en elkaar te inspireren. Eigenlijk past de training goed bij mijn praktijk Licht op verlies en verlangen. Dat had ik niet zo door toen ik ermee begon. Cliënten komen vaak bij mij met gevoelens van verlies en/of verlangen. Die gevoelens hebben doorgaans betrekking op dat wat je in het verleden ‘had’ of dat waar je in de toekomst graag zijn wilt. Het ‘nu’ is het vertrekpunt en verbindt die twee. Daar zit je veranderpotentieel. Vallei online was voor mij een kans om mijn gevoelens van gemis en verlangen concreet handen en voeten te geven. Het is voor mij een waardevolle investering in meer genoegens, gezondheid en geluk.’

  8 redenen om het Vallei-orgasme te leren
  1. Seksualiteit is een bron van genot, maar óók een bron van kracht. Seksualiteit is je basis.
  2. Het is de oplossing voor ‘minder zin in seks’ of moeilijk een orgasme kunnen krijgen.
  3. Vallei-vrouwen kennen hun lichaam, voelen meer en weten hoe ze hun seksualiteit wakker kussen.
  4. Je komt hormonaal in balans, van binnenuit. Dat helpt enorm bij klachten als menstruatiepijn of effecten van de overgang.
  5. Een Vallei-orgasme leert je zachter te zijn voor jezelf, te onthaasten en dieper te ontspannen.
  6. Zelfbeminning maakt je stralend en onafhankelijk. Daar knapt je relatie of single-leven enorm van op.
  7. Je doet het lekker zelf en er is, als je dat wilt, steun van een community van vele honderden Vallei-vrouwen.
  8. Heel fijne (nieuwe) orgasmes natuurlijk!
  Zie https://vallei.online

  Korting
  Lineke: ‘De Vallei wintercursus start op 18 januari 2021. Met mijn kortingscode betaal je slechts € 197 in plaats van € 247. De online cursus blijft jouw eigendom en je kunt hem er de rest van je leven weer bij pakken. Er is overigens ook een programma voor mannen en ook zij kunnen profiteren van de kortingscode. Bel of mail me even!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply