Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Liefde & chocola: een gouden combinatie
  Rate this post

  Zeg je Valentijnsdag, dan zeg je liefde. En zeg je liefde, dan zeg je: chocola! Deze lekkernij roept niet voor niets bij velen associaties op met passie en romantiek. Het heerlijke goedje heeft een sensuele reputatie. Zelfs de ­officiële naam van de cacaoboom, Thebromine Cacao wat ‘voedsel van de goden’ betekent, bewijst dat het hier om iets heel speciaals gaat. Cacao, vooral in de rauwe variant, zit namelijk vol stofjes die je lichaam ook aanmaakt ­wanneer je verliefd bent.

  Nu is het wel zo dat je circa 15 kilo chocola achter elkaar op moet eten om iets van dat genotsgevoel te merken, Althans, dat is wat laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen. Vroeger dacht men daar nog anders over. De Azteekse keizer Montezuma dronk steevast vijftig bekers cacao voordat hij zijn harem bezocht, de Italiaanse vrouwenversierder Casanova dronk chocola voordat hij het bed deelde met zijn veroveringen en één van de maîtresses van Lodewijk XV gaf het haar minnaars in de hoop dat ze het wat langer volhielden. Zelfs de kerk verbood het ooit om chocola te nuttigen omdat het als lustopwekkend beschouwd werd.

  Het ultieme Valentijnscadeau
  Zelfs als je niet zoveel waarde hecht aan verhalen over chemische stofjes die iemand kunnen verleiden, het blijft een feit dat je op Valentijnsdag iemand ontzettend blij kunt maken met chocola. Niet allen vanwege het heerlijke gevoel van die zoete, smeltende substantie op je tong, maar ook om de verrassing die ervaren wordt bij het krijgen van een cadeautje. Aan Martinez zal het in ieder geval niet liggen: liefdevolle chocolade, verleidelijke geuren, hartstochtelijke smaken en alles ook nog eens met veel liefde gemaakt. Genoeg keuze voor alle lovebirds!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply