Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Liefdevol je aandachtsspier trainen
  4/4 - (1 stemmen)

  Het nieuwe jaar ligt als een fris, onbeschreven blad voor je. Nu de mensen om je heen druk bezig zijn met het waarmaken van hun voornemens – stoppen met roken, vaker naar de sportschool en gezonder eten – krijg jij wellicht ook de kriebels om met jezelf aan de slag te gaan. En misschien is er zelfs wel een harde noodzaak om aan jezelf te werken als je bijvoorbeeld ‘tegen je grenzen’ aanloopt.

  Goede voornemens blijven vaak goede voornemens: er zijn allerlei gedachten die ons belemmeren om van voornemen tot actie over te gaan. Die gedachten komen automatisch en sleuren je mee in een negatieve spiraal van angst (‘Dat kan ik toch niet’) of onrust (‘Eerst even dit en dan daarna …’). Met de vaardigheden die je leert in een mindfulnesstraining kun je dit gedrag herkennen. En het mooie is: je kunt dit gedrag ook echt verbeteren!

  Aandachtsspier trainen
  In een mindfulnesstraining train je je ‘aandachtsspier’ en leer je om je aandacht bewust ergens op te richten. In het begin zul je merken dat je gedachten al snel met je op de loop gaan: richting die berg afwas of het vervelende gesprek dat je had met je collega. Dat is niet erg: het komt zoals het komt. Je hoeft niet te vechten tegen deze gedachten. Het enige wat je moet doen, is je aandacht weer terugbrengen naar het hier en nu. En dat is iets wat je onder de knie krijgt door te oefenen.

  Zonder oordeel
  Door het trainen van je geest raak je meer bewust van waar je met je aandacht bent en kun je kiezen waar je deze op richt. Zo zal iemand die in het dagelijkse leven (te) hoge eisen aan zichzelf stelt dat opmerken tijdens de oefeningen. En iemand die in het dagelijks leven moeite heeft met het opbrengen van discipline zal dat tijdens de training ervaren. Je hoeft niet over jezelf te oordelen, maar je leert jezelf te accepteren. Je krijgt meer inzicht in je eigen gedachten- en gedragspatronen.

  En als die patronen voor jou niet gezond zijn, dan helpt mindfulness om andere keuzes te maken. Zo werk je langzaam maar zeker toe naar meer interne rust en ontspanning. Vandaaruit ontstaat nieuwe energie voor het behalen van al jouw doelen in dit nieuwe jaar!

  Wilma Westers – de trainer
  Voor de 8 weken durende mindfulness-training kun je terecht bij Wilma Westers. Zij is een zeer ervaren, gecertificeerde mindfulnesstrainer die ervan uitgaat dat een mindfulnesstraining moet plaatsvinden in een veilige, vertrouwde omgeving. De referenties op haar site geven aan dat het daarmee wel goed zit!

  Voor veel deelnemers blijkt de mindfulnesstraining handvatten te bieden die een kado voor de rest van hun leven zijn. Gun jezelf deze waardevolle ervaring. Kijk voor meer informatie op www.kadovoorjezelf.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply