Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Liefdevol je aandachtsspieren trainen
  Rate this post

  Voordat je je richt op het nieuwe jaar, is het fijn om er eerst voor te zorgen dat je lichaam en je geest volledig tot rust komen. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn. In de rust kom je dichter bij jezelf en kun je beter voelen wat jouw behoeften zijn. Vind je het lastig om je over te geven aan de ontspanning? Dan ben je echt niet de enige. Als je altijd in de ‘doestand’ staat, dan is het soms lastig om dat zomaar los te laten. Mindfulness is een mooie manier om te leren in het hier en nu te zijn en de ontspanning toe te laten.

  Aandachtsspieren trainen
  Het is iets wat je pas echt goed leert kennen door het te doen. In een mindfulnesstraining train je je aandachtsspieren en leer je om je aandacht bewust ergens op te richten. Terwijl je dat doet, merk je ongetwijfeld dat je gedachten al snel met je op de loop gaan richting die berg afwas of het vervelende gesprek met je collega. Helemaal niet erg; het komt zoals het komt. Het enige dat je hoeft te doen is je aandacht weer terug te brengen naar het hier en nu.

  Zonder oordeel
  Door je geest te trainen ben je je meer bewust van waar je met je aandacht bent en kun je kiezen waar je je aandacht op richt. Je wordt je bewust van wat er van moment tot moment met én in jou gebeurt. Je vergroot het bewustzijn van je gedachten, je gevoel en alles wat zich in je lichaam afspeelt. Alles waar je mee te maken krijgt, bekijk je op een niet-oordelende, accepterende en vriendelijke manier. Je krijgt daardoor inzicht in jouw gedachte- en gedragspatronen. En als jouw patronen voor jou niet gezond zijn, dan helpt mindful zijn jou om dat in te zien en om daarin een andere keuze te maken. Zo werk je toe naar interne rust en ontspanning en vandaaruit ontstaat nieuwe energie voor een mooi nieuw jaar!

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply