4/4 - (1 stemmen)
 • Je lijf heeft je in de steek gelaten
  4/4 - (1 stemmen)

  Verdriet, angst, boosheid, moeite met afscheid nemen, rouwen, pijn en vermoeidheid zijn veelgehoorde gevoelens en klachten bij mensen met kanker. Hoe ga jij met deze gevoelens om? Sluit je ze af? Deel je ze? Met haptotherapie ervaar je welke gevoelens je hebt en hoe je ermee omgaat.

  Hoe ervaar jij je lijf? Je lijf heeft je in de steek gelaten. Je vertrouwt het niet meer. Het doet pijn, is moe en littekens zijn zichtbaar. Artsen raken je lijf aan alsof het een ding is. Je lijf voelt niet meer als vóór je ziekte. Je terugtrekken van je pijn of je lichaamsdeel afstoten / negeren is wat er vaak gebeurt. Door middel van haptotherapie leer je het pijnlijke lichaamsdeel of het afgestoten / ­genegeerde lichaamsdeel weer te voelen ­doordat het ‘liefdevol’ aangeraakt wordt. Hierdoor kun je je lijf weer als één geheel ervaren en het accepteren. Een aanraking kan ook steun geven; ervoor zorgen dat je voelt wat jij nodig hebt en je weer in je kracht zetten.
  Vaak sta je niet alleen in het ziekteproces. Hoe is het contact met de mensen om je heen? Zijn ze (te) betrokken of weten ze geen raad met je situatie? Hoe ga jij hiermee om, en hoe wil je het hebben? Ook hier wordt bij stil­gestaan en ervaren. Daarnaast is er ruimte om samen met partner of ouders naar de therapie te komen. Haptotherapie is uitermate geschikt om volwassenen en kinderen met kanker te begeleiden. Wil je haptotherapie ook eens ervaren of hier meer over weten? Neem gerust contact met mij op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply