Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Mijn litteken ging er steeds mooier uitzien’

  Mijn werk als stewardess bij een grote luchtvaartmaatschappij is dynamisch én vraagt om een representatief uiterlijk. Dit was nooit een probleem, want ik ben dol op uiterlijke verzorging en sport geregeld. Na twee zwangerschappen was ik al vrij snel weer in vorm, alleen mijn buik wilde niet meewerken. Hoeveel buikspieroefeningen ik ook deed, ik bleef last houden van uitgerekt buikvel. Mijn werkkleding paste amper nog en af en toe kreeg ik zelfs de vraag of ik zwanger was…Ik werd er onzeker en ongelukkig van.

  Na lang twijfelen nam ik de beslissing om een buikwandcorrectie te ondergaan. De operatie viel me erg mee en na een paar weken kon ik weer aan het werk. Iedere ochtend keek ik in de spiegel en was ik blij dat ik mijn oude figuur weer terughad. Maar wat ik wel merkte, was dat na een lange werkdag er rondom mijn litteken wat vocht zich bleef ophopen. Het voelde heel vervelend en ik had er echt last van. Mijn behandelaar in het ziekenhuis gaf aan dat dit erbij hoorde en ik het moest accepteren. Maar dat wilde ik niet!

  Toen kreeg ik van een kennis de tip om naar een goede huidtherapeut te gaan voor oedeemtherapie. Ik had daar wel eens van gehoord, maar eerlijk gezegd dacht ik dat deze therapie alleen werd toegepast bij kankerpatiënten. Niets bleek minder waar! Oedeemtherapie kan ook worden toegepast na een plastisch chirurgische ingreep. Sharmila Toekoen van Huidtherapie Cosmedi4U heeft mij ontzettend goed geholpen. Met speciale massagetechnieken stimuleerde zij de doorbloeding en de stofwisseling van het litteken. Ze vertelde dat hierdoor het litteken loskomt van de onderhuid, waardoor het litteken op den duur soepeler, dunner en minder zichtbaar wordt. Ook paste ze manuele lymfedrainage toe, waarbij ze het vocht via de lymfebanen naar de lymfeklieren afvoert.

  Tot slot gaf Sharmila me massageoefeningen mee die ik thuis kon doen. Mijn litteken ging er steeds mooier uitzien en ik had er ook steeds minder last van. Wat een opluchting zeg. Inmiddels heb ik weer een mooi plat buikje en voel ik me een stuk zelfverzekerder!
  – Verona (38)

  Wat is oedeemtherapie?
  Oedeemtherapie is een therapie waarbij het lichaam door middel van manuele lymfedrainage wordt gestimuleerd om overtollig vocht via de lymfebanen en lymfeknopen te laten verlaten. Dit kan door middel van plassen of zweten. Deze therapievorm kan worden toegepast bij medische ingrepen zoals bij borstkanker, maar ook na een plastisch chirurgische ingreep, zoals een buikwandcorrectie, liposuctie, ooglidcorrectie of een facelift. Oedeemtherapie kan bestaan uit manuele lymfedrainage, compressietherapie, littekenmassage en lymfetaping. Littekenmassage kan ook afzonderlijk gegeven worden. In bepaalde gevallen kun je voor oedeemtherapie een vergoeding krijgen van je zorg­verzekering. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply