Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Logopedie bij taalproblemen van je kind
  Rate this post

  Heeft jouw kind moeite met het vertellen over zijn belevenissen, en daarbij ook mogelijk een psychologische en/of sociaal-emotionele stoornis? Wil je het contact met je kind verbeteren? Logopedie kan dan uitkomst bieden!

  Er zijn verschillende taalstoornissen die wij als logopedisten behandelen. Het kan zijn dat kinderen laat gaan praten, maar het kan ook zijn dat kinderen moeite hebben met het formuleren van zinnen of het vertellen van hun verhaal. Daarnaast kunnen kinderen last hebben van woordvindingsproblemen, waardoor het vertellen moeizaam gaat. Taalstoornissen kunnen een gevolg zijn van slechthorendheid, autisme of een handicap, maar ze kunnen ook op zichzelf voorkomen. Dit noemen wij dan een ‘specifieke taalontwikkelingsstoornis’.

  Communicatie
  De Narratieve Taal-Teken-Therapie® is een psycho-linguïstische interventievorm voor kinderen met een taalstoornis en/of een sociaal-emotionele stoornis, zoals autisme of AD(H)D. Bij deze therapievorm leert het kind over zijn eigen leven, terwijl zijn verhaal tegelijkertijd wordt getekend door hemzelf met behulp van de taaltherapeut en/of de ouder(s). Het is belangrijk dat de ouder(s) tijdens de therapie worden gecoacht, zodat ze leren om samen met het kind de regels van taal, communicatie en contact te gebruiken tijdens het vertellen. Na een aantal sessies komt de communicatie goed op gang en wordt het contact tussen ouder en kind verbeterd. Doordat het kind zich beter kan uiten en de ­ouder het kind beter aanvoelt, kunnen negatieve gedragingen verminderen. Ouder en kind komen in een positieve relatie te staan en leren elkaar beter begrijpen.

  De Narratieve Taal-Teken-Therapie® koppelt visuele en ­auditieve informatie aan elkaar, met een weerslag in het brein: van losse lettergrepen, woorden en (verbale) uitingen tot persoonlijke verhalen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply