Rate this post
 • Loop je jezelf voorbij?
  Rate this post

  Herken je wat op de afbeelding staat? Je moet van alles, je moet allerlei rollen vervullen en kunt daardoor last van stress krijgen. Het zou je goed kunnen doen om een rustmoment voor jezelf te creëren, en al je problemen even los te laten. Dat kan bij Zendo ‘De Drie Juwelen’, waar je in groepsverband of individueel kunt mediteren in de Zentraditie.

  Het uitgangspunt van Zen is dat al het lijden voortkomt uit je gedachten, en dat je kunt leren om die negatieve gedachtenstroom te stoppen, zodat je je problemen kunt loslaten en je je kunt focussen op wie je werkelijk bent, en dat is heel wat anders dan wat je doet.
  Mensen willen voortdurend grip hebben op hun eigen leven, maar je kunt niet altijd alles afdwingen, en je kunt niet altijd op alle vragen een antwoord vinden. Met Zen leer je het leven te nemen zoals het is, en daarmee om te gaan.
  Bij een Zen-meditatiebijeenkomst zit je stil en adem je. Ademen is de verbindende schakel tussen lichaam en geest, en je richt je op wat er gebeurt, zonder te oordelen. Je leert je mogelijkheden en beperkingen te accepteren. In stilte kan er veel gebeuren! De groepen worden geleid door Zenmeester Jeroen Witkam en/of Zen-lerares Mariëtte Paravicini di Capelli, bij wie je ook terecht kunt voor een individueel gesprek. Zen is geen therapie, maar werkt wel helend, omdat je tot jezelf komt. Door de aandacht voor je ademhaling worden je hart- en slaapritme beter. Zen is beslist niet zweverig, maar geeft je handvatten om beter te functioneren in het dagelijks leven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply