fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Loop jezelf beter

  Als je last hebt van stress, heb je te maken met een verzameling van stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Vooral cortisol bouwt zich langzaam op in het lichaam en in de spieren. Zo kun je dus last krijgen van spierspanning, met bijvoorbeeld rugklachten tot gevolg. Dan kan wandelcoaching wellicht uitkomst bieden.

  Al wandelend op een ongedwongen manier praten over wat je bezighoudt. Wie kent dit niet? (Hard)lopend coachen in de natuur onderscheidt zich van de meer gangbare coaching, waarbij de klant over het algemeen tegenover de coach in een kamertje zit.
  Ook het niet-prestatiegerichte hardlopen en joggen is onderdeel van de aanpak van Han Baeten. Dit is in de meeste trajecten ook van belang, met name om de hersenen te helpen herstellen van de schade die langdurig hoge cortisolspiegels op de hersenen veroorzaken. Daarin onderscheidt Han zich dan ook van een gewone wandelcoach, die alleen wandelt.

  Enkele kenmerkende verschillen en voordelen:
  – Letterlijk naast iemand lopen werkt op een onbewust niveau ondersteunend, en voelt anders dan letterlijk tegenóver iemand zitten.
  – Door naast elkaar te lopen, maak je vanzelf minder oogcontact met elkaar. Voor velen maakt dit het juist gemakkelijker om zaken te uiten die moeilijk zijn of gevoelig liggen.
  – Lopend praten heeft een ander effect dan zittend praten. Wanneer je wandelt, kom je in beweging. Alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging. Voor de biologische verklaring hiervan is het boek ‘Loop je zorgen uit je lijf’ een aanrader.
  – Lopend praten biedt de mogelijkheid om af en toe letterlijk en figuurlijk ergens bij stil te staan.
  – Daarnaast biedt deze actieve coaching de mogelijkheid voor verschillende lichaams­gerichte en ervaringsgerichte oefeningen. Het besprokene aan den lijve ervaren helpt bij het beklijven en integreren van datgene wat besproken is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply