Rate this post
 • Loop jij een risico?
  Rate this post

  Een goede doorbloeding verzorgt het lichaam met zuurstofrijk en voedselrijk bloed. Het risico op hart- en herseninfarcten wordt hoger naarmate men ouder wordt, maar ook roken, hoge bloeddruk, diabetes, overgewicht en stress zijn factoren die invloed hebben op ons slagaderlijk doorbloedingssysteem.

  Bijna een derde van de bevolking lijdt aan een doorbloedingsstoornis (bijvoorbeeld ader­verkalking), maar deze wordt vaak pas herkend wanneer de aders al dichtgeslibt zijn. Om de aders te meten, zijn er verscheidene meet­apparaten ontwikkeld. De ABI-test van BOSO is een van deze testen. Deze test behoort bij de meest duidelijke onderzoeken als het gaat om het herkennen van een doorbloedingsstoornis. De meting is te vergelijken met het bekende bloeddrukonderzoek. Echter, bij deze meting wordt jouw bloeddruk aan beide armen en benen tegelijkertijd gemeten. Dit levert de zogenaamde ‘Arm Been Index’ op. Deze index zegt veel over de vernauwing en elasticiteit van je aderen.
  De meting is pijnloos en duurt inclusief voorbereiding en bespreking ongeveer 15 minuten; een kwartier van je leven dat jou waardevolle informatie kan geven over jouw risico op een hart- of herseninfarct. Afspraken voor deze meting kun je maken via 06-49626448.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply